Otvara se vrbovečka tržnica

0
Komunalac add

Vrbovečka tržnica sutra se ponovno otvara. Rad tržnica se dozvoljava pod posebnim uvjetima. Iznimno se dopušta rad određenih vrsta tržnica i objekata na tržnicama, uz strogo poštivanje mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dodatnih mjera.

Dozvoljen je rad zatvorenih objekata u sastavu tržnica (prodavaonice i kiosci) u kojima se prodaje:

  • hrana;
  • higijenski artikli;
  • lijekovi;
  • veterinarsko-medicinski proizvodi;
  • poljoprivredni lijekovi i
  • hrana za životinje.

Također, od sutra će biti dopušten i rad tržnica koje su čvrsti i u potpunosti zatvoreni objekti u kojima se prodaju gore navedeni proizvodi u prodavaonicama i kioscima.

Na klupama će se moći prodavati samo hrana i to samo na tržnicama koje su čvrsti i potpuno zatvoreni objekti, a takva je vrbovečka tržnica.

Direktor Komunalca Vrbovec Mato Jelić potvrdio je kako od sutra s radom ponovno počinje vrbovečka tržnica.

Stožer Civilne zaštite Grada Vrbovca i djelatnici  Komunalca obišli su tržnicu i utvrdili smo način rada tržnice, sukladno uputama i mjerama Nacionalnog Stožera civilne zaštite. Od sutra s radom počinje zatvoreni dio tržnice i to za naše domaće proizvođače – pojasnio je direktor Komunalca. Također je naglasio kako je rad tržnice reguliran posebnim mjerama, i za korisnie i za prodavače. U prostor tržnice puštat će se maksimalno po deset ljudi, a u prostor sirane moći će ući samo po jedna osoba. Na ulazima u tržnicu bit će osigurani punktovi s dezinfekcijskim sredstvima, a nadzor nad provođenjem mjera socijalnog distanciranja obavljat će djelatnici Komunalca.

Pozivam sve naše domaće proizvođače da se uključe u rad tržnice. Tržnica radi utorkom i subotom od 8 do 13 sati i u tom vremenu svi domaći proizvođači mogu prodavati prehrambene proizvode – zaključio je Jelić

Dodatni uvjeti koje se treba osigurati da bi se dopustio rad na gore navedenim tržnicama:

  • osigurati da se kod ulaza u ili pred prodavaonicama i kioscima, odnosno ulaza u zatvorene tržnice, kao ni u samim prostorima zatvorenih tržnica, ne stvaraju gužve, te jasne upute o tome staviti na sve ulaze u zatvorene tržnice i vidljiva mjesta u prodavaonicama i kioscima. Osim jasnih uputa, na svakom ulazu u tržnicu, moraju se osigurati zaštitari ili redari koji će propuštati kupce na način da se na prostoru tržnice niti u jednom trenutku ne nađe previše kupaca ( preporuča se ograničiti broj kupaca koji mogu istovremeno boraviti u prostoru tržnice za svaku tržnicu ovisno o veličini i karakteristikama prostora ). Ako se ocijeni potrebnim, zbog veličine tržnice ili drugih razloga, preporučaju se zaštitari ili redari i u samoj tržnici.
  • primjenjivati mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora;
  • organizirati rad tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika i kupaca uz poštivanje strogih mjera socijalnog distanciranja (posebnu pozornost posvetiti razmaku između klupa na kojima se prodaje hrana);
  • redovito provjetravati prostore;
  • u zatvorenim tržnicama, u prostorima za korisnike osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima za ruke te uz njih postaviti kratku obavijest o općim mjerama smanjenja rizika od zaraznih bolesti;
  • na vidnim mjestima istaknuti upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime