Otkrivena spomen ploča hrvatskom pilotu Luki Jagatiću u Peskovcu

0
Komunalac add

Obilježavanje prve godišnjice tragične pogibije pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Luke Jagatića započelo je misnim slavljem u rakovečkoj župnoj crkvi sv. Juraj. Misu zadušnicu za nastradale pilote Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Luku Jagatića i Marka Novkovića služio je vojni kapelan pater Ivo Topalović.

Na polaganju vijenaca na grobnici Luke Jagatića na rakovečkom groblju bila je delegacija Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predvođena generalom Michaelom Križancem, zapovjednikom Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” brigadirom Goranom Huljevom, zapovjednikom 93. krila HRZ-a pukovnikom Krešimirom Ražovom, te kadeti iz pilotske škole, kao i predstavnici 392. eskadrile aviona HRZ-a. Delegaciju Grada Vrbovca predvodio je gradonačelnik Denis Kralj, dok je općinsko izaslanstvo općine Rakovec predstavljala načelnica Brankica Benc.

U Peskovcu se u ime Mjesnog odbora Peskovec obitelji Jagatić i nazočnima obratio predsjednik Marko Nevolić koji je između ostaloga naveo. –Na današnji dan prije godinu dana nebo je postalo bogatije za jednog anđela, našeg Luku Jagatića. Ovdje smo se okupili kako bi mi Peskovčani odali počast Luki Jagatiću, našem vatrogascu, nogometašu i mladom čovjeku pred kojim je bio cijeli svijet. Otkrivanje spomen ploče je maleni korak ka konačnom cilju – imenovanje peskovečkog trga imenom Luka Jagatić. Pri tome posebno iskazujemo zahvalnost gradonačelniku Denisu Kralju koji je podržao našu inicijativu – rekao je Nevolić.

Gradonačelnik Denis Kralj je uoči otkrivanja spomen ploče izjavio. -Godina dana je prošla od strašne vijesti, strašne za sve nas, a posebno za Lukinu obitelj i prijatelje. Sjećam se statusa koji su tad preplavili Facebook i svi koji su govorili isto – Luka je bio poseban, uvijek se izdvajal, bil bolji od drugih i zato je njegova smrt toliko i pogodila sve u Peskovcu i okolici. Veličina neke osobe vidi se i po tome kakav su trag ostavili u životu svojih bližnjih i upravo se tu vidi kakva je Luka osoba bil. Njegovi prijatelji nisu ga zaboravili i dalje su tu uz njega. Zato sam siguran da, dok smo svi mi živi, živjet će i uspomena na našeg Luku. Ovaj spomenik ovdje trebal bi osigurati da se uspomena na Luku očuva i dok nas ne bude. Ovaj spomenik neka bude poticaj svim mladima u Peskovcu da se usude sanjati, da slijede svoje snove, jer priča o Luki, iako je tragično završila, prema meni je u prvom redu priča o predanom radu i o uspjehu. To je priča da svako dijete iz Peskovca, Lonjice, Vrbovca može dohvatiti svoj san, samo ako dovoljno trudi i radi – istaknuo je gradonačelnik Kralj.

Spomen ploču posvećenu hrvatskom pilotu Luki Jagatiću zajedno su otkrili gradonačelnik Denis Kralj i predsjednik MO Peskovec Marko Nevolić. Spomen ploču na inicijativu MO Peskovec podigao je Grad Vrbovec, koja će vječno krasiti srce i bilo peskovečkog života i trajno podsjećati da svako može ispuniti svoje životne snove, ako se njima podredi u maksimalnom intelektualnom i psihofizičkom smislu te životnim gabaritima bistva.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime