Otkazana manifestacija “Kaj su jeli naši stari”

0
Komunalac add

Gradonačelnici Vrbovca i Koprivnice Denis Kralj i Mišel Jakšić održali su danas zajedničku konferenciju za medije na kojoj su službeno otkazali ovogodišnje manifestacije “Kaj su jeli naši stari” i “Renesansni festival Koprivnica”. Manifestacije se neće održati zbog pogoršane epidemiološke situacije. Gradonačelnik Kralj naglasio je kako se odmah nakon popuštanja mjera krenulo u organizaciju “Kaj su jeli naši stari” no ponovno vraćanje određenih mjera dodatno je otežalo situaciju.

Trenutno je na snazi odredba da manifestacije na otvorenom moraju biti ograđene ogradom te da u taj prostor smije ući 500 ljudi. Pitamo se koji prostor ograditi te kako pustiti samo 500 ljudi, a ne tisuće koliko ih inače dolazi – pojasnio je Kralj te dodao kako se naša najpoznatija manifestacija bazira na domaćoj hrani koju pripremaju udruge žena, dok trenutne mjere ne dozvoljavaju takav način podjele hrane. –Ako smo maknuli hranu, ako smo maknuli ljude, kaj nam je onda ostalo. Teškog smo srca donijeli ovu odluku, ali nismo imali izbora nego odgoditi manifestaciju – poručio je Kralj.

Dva susjedna grada ove su godine napokon uskladila održavanje svojih najvećih turističkih manifestacija koje su se inače preklapale, a sve u duhu dobrosusjedske suradnje i zajedničkog razvoja kontinentalnog turizma. U dogovor se nažalost umiješala korona kriza, istaknuo je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. – Naš se festival održava na otvorenom no s obzirom na veliki broj kostimiranih sudionika i posjetitelja koji dolaze čak iz inozemstva, odlučili smo da se ne smijemo kockati sa zdravljem građana i otežati funkcioniranje grada i gospodarstva – naglasio je Jakšić koji se osvrnuo i na rad Nacionalnog stožera.

U nekoliko sam navrata pohvalio njihov rad, no nažalost u posljednjih mjesec dana stožer se pretvorio u predizborni hodajući show koji donosi odluke vezane isključivo za izbore, a ne razdoblje nakon toga, jer u ovoj ćemo zemlji morati živjeti i kada izbori prođu – rekao je Jakšić.

Inače, manifestacija “Kaj su jeli naši stari” trebala se održati od 28. do 30. kolovoza, a “Renesansni festival Koprivnica” od 21. do 23. kolovoza.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime