Osnovana stranka “Stjepan Kožić – nezavisna lista”

0
Komunalac add

Župan Stjepan Kožić proteklog je vikenda osnovao novu stranku „Stjepan Kožić – nezavisna lista“. Osnivačka Skupština održana je proteklog vikenda u Rakovcu, gdje je za predsjednika jednoglasno izabran župan Stjepan Kožić. Dakle, ovim potezom župan Kožić definitivno je istupio iz Hrvatske seljačke stranke čiji je član bio od 1996. godine i odlučio svoju političku karijeru nastaviti kao nezavisni političar. Na osnivačkoj Skupštini prisustvovala su 283 člana novoosnovane stranke te su usvojeni statut i program.                                                                                                                                                  Svi mi ovdje smo glasnogovornici želja i htijenja ljudi u društvu u kojem živimo. Slušajte ljude, slušajte svojeg susjeda što govori. Mi smo ovdje radi njih – mi smo ovdje jer želimo bolju Zagrebačku županiju i bolju Hrvatsku. Imamo viziju, imamo znanje, imamo snage napraviti ključne promjene i potaknuti pozitivne gospodarske trendove. To je temelj na kojem počiva naš cjelokupni program – izjavio je Kožić dodavši kako nakon pet mandata ima odgovornost izvršavati ono što je i obećao. – Mnoge od vas također su birali naši stanovnici na gradskom, općinskom ili nivou mjesnog odbora. Svi mi imamo odgovornost prema našim biračima i to nikada ne smijemo zaboraviti – zaključio je.

U priopćenju koje stiglo nakon osnivačke Skupštine ove stranke stoji kako je Stjepan Kožić na prošlogodišnjim lokalnim izborima po peti put izabran na funkciju župana Zagrebačke županije te da se za vrijeme mandata župana Kožića, Zagrebačka županija uspjela iz predgrađa Zagreba pretvoriti u jednu od gospodarski najrazvijenijih hrvatskih županija s 20 poduzetničkih zona i mnoštvom međunarodnih tvrtki. – Osim toga Zagrebačka županija postala je rekorder po broju sagrađenih i dograđenih školskih objekata, kao i po broju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Napredak Zagrebačke županije vođen županom Kožićem prepoznat je i na regionalnoj razini kada joj je dodijeljeno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ kao jedinoj županiji koja je osvojila ovu prestižnu nagradu u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz 8 zemalja – navodi se u priopćenju.

Program stranke „Stjepan Kožić – nezavisna lista“ temelji se na transformaciji gospodarstva korištenjem modernih tehnologija, poboljšanju kvalitete obrazovanja na svim razinama i borbi za bolji život hrvatskih seljaka i svih njihovih potrošača. Osim toga, zalažu se za ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske kroz fiskalnu decentralizaciju i prebacivanje veće odgovornosti na jedinice lokalne i regionalne samouprave zbog njihovog angažmana na terenu i činjenice da najbolje poznaju potrebe svojih stanovnika.

Osnivanju nove političke stranke prethodila je Kožićeva ostavka na funkciju potpredsjednika HSS-a u ožujku 2018. godine. Nakon toga nije se ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Stjepan Kožić je iz HSS-a izašao zbog neslaganja s politikom trenutnog vodstva stranke. – Smatram da se strankom upravlja autokratski i centralistički te odbacuje sve vrijednosti za koje bi se trebala zalagati – zaključio je župan Kožić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime