OŠ Marije Jurić Zagorke uređuje školska igrališta

0
Komunalac add

Osnovna škola Marije Jurić Zagorke u procesu je uređenja nekoliko školskih igrališta. Tako su nedavno postavljene nove antistres podloge na rukometnom i košarkaškom igralištu uz sportsku dvoranu u Vrbovcu. Uz to su nabavljeni novi golovi i koševi te vanjski stalci za odbojkaško igralište.

U područnim školama u Negovcu i Poljanskom Lugu postavljene su nove sprave, a škole su obišli gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta.

Gradonačelnik je u Negovcu najavio i planove za novi park posvećen Mariji Jurić Zagorki.

Drago mi je što se djeca već igraju na novoj spravi te se moram zahvaliti ravnateljici Edini Operti jer je započela uređenje ovih igrališta. Ovdje u Negovcu, uz igralište koje uređuje škola, planiramo i park ili memorijalni centar posvećen Mariji Jurić Zagorki. Doveli smo i arhitekta čiji je plan smisliti takav prostor, koji bi uz postojeći kip Mariji Jurić Zagorki, privukao učenike iz okolnih gradova. Namjera je posjetiteljima ponuditi zanimljiv i edukativan sadržaj koji će ih privući u rodno mjesto naše velike književnice i novinarke. Bilo bi lijepo ovdje imati neko malo izletiše posvećeno Zagorki kojim ćemo se ponositi – pojasnio je Kralj.

Ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta naglasila je kako je u Negovcu, osim nove sprave, planirano i uređenje okoliša područne škole.

– Godinama uređujemo park Marije Jurić Zagorke, odnosno dječje igralište koje je konačno dobilo i novu trodijelnu spravu s toboganom, dvije ljuljačke i penjalicom. To je samo početak jer sljedeća faza uključuje i ostale sprave koje će pomoći u izvođenju nastave tjelesne i zdravstvene kulture, što uključuje stol za stolni tenis, sprave za balansiranje i sve ostalo što djeci može pomoći u psiho-fizičkom razvoju. Drago mi je što se u ovaj prekrasan prostor vraćaju smijeh i dječja vika  – rekla je ravnateljica Operta.

Nova trodijelna sprava za igru postavljena je i u dvorištu PŠ Poljanski Lug, a ovih dana očekuje se postavljanje nove ograde u PŠ Poljana, gdje je uređen prostor ispred škole, a na proljeće je planirano postavljanje novih sprava za igru. Za uređenje školskih igrališta OŠ Marije Jurić Zagorke izdvojila je oko 460 tisuća kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime