OŠ Marije Jurić Zagorke u projektu promicanja financijske pismenosti u Europi

0
Komunalac add

Osnovna škola Marije Jurić Zagorke jedna je od partnerica projekta “ProFiLE: Promicanje financijske pismenosti u Europi”. Projekt je trogodišnji, financiran je iz programa Erasmus+, a cilj mu je pružiti nastavne materijale i materijale za učenje svima koji žele poučavati o financijskoj pismenosti: učiteljima, roditeljima, onima koji rade s djecom i mladima.

Projektom ProFiLE obuhvaćena je dobna skupina učenika od 7 do 11 godina. Učiteljice matematike Brigita Matekalo i Nikolina Čehok putovale su u listopadu 2019. godine u Cheltenham u blizini Londona na radni sastanak k nositeljima projekta University of Gloucestershire. U projektu sudjeluju organizacije i škole iz Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Mađarske te iz Hrvatske. Zbog krize u vezi s COVIDOM 19 sastanci su se nastavili u virtualnom okruženju na kojima su se razmjenjivali prijedlozi i ideje te se raspravljalo o dijelovima projekta.

Najvažniji ciljevi projekta su:
• upoznati učenike s prirodom, izvorima i upotrebom novca
• omogućiti učenicima da razviju odgovarajuće vrijednosti, navike i stavove pri upravljanju novcem
• podržati učenike u razvoju odgovarajućih životnih vještina pismenosti i računanja

Svi partneri projekta sudjelovali su u izradi nastavnih materijala koji su oblikovani kao standardizirane radionice, prevedene na hrvatski jezik te spremne za eksperimentalno provođenje, testiranje u školama ili kod kuće s roditeljima.

U projekt je uključeno 10 učiteljica razredne nastave: Josipa Vondrak, Mateja Cesarec, Valentina Kralj, Kristina Barić, Biljana Bagarić Ivezić, Alojzija Tvorić Kučko, Željka Kramarić, Andreja Adžić, Mirjana Kuzmek te Marija Klanac.

Pozivaju se roditelji učenika nižih i petih razreda koji se žele uključiti u pilotiranje ovog projekta da se prijave na mail listu na službenoj stranici projekta ProFiLE: https://profileproject.eu/the-project/ na način da ostave svoje ime i prezime te elektroničku, odnosno mail adresu popunjavanjem obrasca. Na ovaj način roditelji će dobivati sve potrebne informacije, materijale i upitnike na svoju mail adresu. Za pomoć ili pojašnjenja oko korištenja dobivenih materijala mogu se obratiti voditeljicama projekta – Nikolini Čehok na adresu nikolina.cehok@skole.hr ili Brigiti Matekalo na adresu brigita.matekalo@skole.hr.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime