Oporba napustila sjednicu Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Neočekivani rasplet večerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Tijekom Aktualnog sata vijećnici oporbe zatražili su stanku nakon koje su odlučili napustiti sjednicu, a njihovu odluku obrazložio je predsjednik Kluba vijećnika HDZ – HSU Mijo Mijatović. – Sjednicu smo napustili iz jednog jedinog razloga, a to je neodgovaranje gradonačelnika na pitanja koja su postavljena od strane vijećnika. Gradonačelniku netko može biti simpatičan ili antipatičan, ali mora vijećniku odgovarati na pitanja, tko god on bio i u kojoj god funkciji bio – istaknuo je Mijatović.

Potez oporbe komentirao je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. – Svaka opozicija bori se za dolazak na vlast. Problem je što u Vrbovcu opozicija nema argumenata protiv vlasti. Oni su danas došli na Gradsko vijeće bez ijednog prijedloga amandmana na Rebalans Proračuna pa su se u svojoj bezidejnosti poveli za Draženom Sudincem. Odgovorio sam danas na sva pitanja vijećnika, ali na pitanja čovjeka koji izgleda živi u svom paralelnom svijetu ne želim odgovarati. Moj je posao da sve istrpim, ali mislim da ne trebam trpjeti vrijeđanja, omalovažavanja i podmetanja jednog čovjeka. Zbog njegovih konstrukcija sam bio i na policiji i već sam izjavio da su sve prijave protiv mene odbačene jer postoje samo u glavi tog čovjeka. Žalosno je da se vrbovečka opozicija povodi za takvim čovjekom – rekao je gradonačelnik Kralj.

U međuvremenu sjednici se pridružio nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić te nakon što je utvrđen kvorum, prisutnost 9 od 17 vijećnika, sjednica je nastavljena. Prihvaćene su sve točke dnevnog reda. Među ostalim, na znanje su primljena izvješća o radu gradskih ustanova i zajednica u 2018. godini, usvojene su I. izmjene i dopune Proračuna Grada Vrbovca za 2019. godinu, izmjene i dopune Poslovnika Gradskog vijeća, donesen je zaključak o dodjeli nagrada i priznanja Grada Vrbovca te odluka o davanju na upravljanje Gradskog stadiona gradskom poduzeću Gradski objekti.

Na kraju sjednice svoje nezadovoljstvo večerašnjim događajima izrazio je predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček. – Ovo nama vijećnicima ne služi na čast, trebamo se svi držati Poslovnika i tumačiti ga prema istim mjerilima za sve. U buduće molim sve vijećnike i predstavnike da poštuju molbe predsjednika Vijeća i neka ovakve sjednice budu izuzetak, a ne pravilo – poručio je Herček.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime