Opera Regoč kuca na vrata, premijera rasprodana!

0
Zajednička fotografija tima Regoč na team buildingu na ETI Vinkovec
Komunalac add

Ovim putem najavljujemo spektakl, operu “Regoč”, čije stvaranje potpisuju iznimni umjetnici: skladatelj Krešimir Klarić, libretistica Nikolina Rafaj, redateljica Kristina Grubiša. Ova glazbena čarolija, u produkciji Umjetničke organizacije Euterpa i Udruge za promicanje kulture “Dud” iz Lonjice, obećava nezaboravno iskustvo za ljubitelje opere, posebno učenike osnovnih i srednjih škola kojima je predstava posebice namijenjena.

Uvod u djelo Regoč u sklopu team buildinga na ETI Vinkovec

Opera “Regoč” ima posebno mjesto u srcima mladih jer je inspirirana bajkom Ivane Brlić Mažuranić koja ove godine slavi 150. rođendan. Originalna bajka ostavlja snažan dojam na čitatelje svih dobnih skupina, a ova opera pruža priliku publici da doživi njezinu čaroliju na nov način, kroz glazbu. Nastala je s ciljem promocije klasične glazbe među djecom i mladima, a pružit će im nezaboravno iskustvo i izlet u svijet mašte koji otvara mogućnosti nemogućeg, baš kao i priča o Regoču.

Osim već rasprodane praizvedbe koja će se održati 8. travnja u Maloj dvorani Lisinski u koprodukciji s koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, dogovoreno je preko deset izvedbi diljem Hrvatske i to:

11.4.2024. u 20 h, Zorin dom, Karlovac

12.4.2024.  u 10 h, Zorin dom, Karlovac

15.4.2024. u 10 h, MD Vatroslava Lisinskog, Zagreb

15.4.2024. u 12.30 h, MD Vatroslava Lisinskog, Zagreb

18.4.2024. u 10 h, MD Vatroslava Lisinskog, Zagreb

19.4.2024.  u 11 h, HKD na Sušaku, Rijeka

11.5.2024. u 16 h, Zabok

21.5.2024. u 11 h, Hrvatski dom, Vukovar

28.5.2024. u 10 h i u 12 h, Velika dvorana Hrvatskog doma, Križevci

23.6.2024. u 20 h, Pod zvjezdanim nebom, Lonjica

14.7.2024. u 21 h, Večeri na Griču, Zagreb

Irma Dragičević (u operi uloga Kosjenke) na snimanju trailera za operu

Skladatelj Krešimir Klarić stvorio je glazbu koja će oživjeti priču o Regoču na jedinstven način. Sa četiri solista, šest pjevačica i deset instrumentalista u komornom ansamblu, opera će istražiti različite dimenzije likova i radnje, pružajući publici snažan emocionalni doživljaj. Libreto Nikoline Rafaj donosi svjež i suvremen pristup priči, prilagođavajući je i mladim i starijim generacijama. Redateljica Kristina Grubiša, poznata po svojem inovativnom pristupu, unosi svoju kreativnost u scenski izraz, stvarajući nezaboravno vizualno iskustvo. ZBIR studio je zaslužan za scenografiju, a Ivana Blažević i Ana Roko za kostimografiju. Dirigenti Marija Anđela Biondić i Franjo Bilić će predvoditi ansambl kroz glazbeno putovanje, pružajući slušateljima priliku da urone u glazbeni svijet “Regoča”.

Ono što čini ovu operu posebnom je njezina prilagođenost svim uzrastima, ali posebno ciljanoj publici – učenicima osnovnih i srednjih škola. S obzirom na to da je priča integralni dio školske lektire, opera “Regoč” predstavlja izvanrednu priliku za mlade da dožive umjetnost na jedinstven način i povežu se s kulturnom baštinom.

Očekuje se da će ova opera ostvariti značajan utjecaj na kulturnu scenu Hrvatske. Zato ne propustite nezaboravan doživljaj!

Režijske probe
Regoč plakat

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime