Općini Farkaševac dodijeljena sredstva za razvoj predškolske djelatnosti

0
Komunalac add

Načelnik Općine Farkaševac Matija Copak potpisao je ugovor sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini. Ugovor je vrijedan 61.500,00 kn, a odnosi se na sufinanciranje potpore za održavanje i razvoj institucionalne skrbi za djecu rane i predškolske dobi koja pohađaju Dječji vrtić „Crvenkapica“ Farkaševac, za razdoblje od svibnja do kolovoza 2021. godine.

Dobivena sredstva iznose 500,00 kn po djetetu te će se na ime dobivene pomoći umanjiti naknada roditeljima za 200,00 kn po djetetu za navedeno razdoblje, a iz ostatka sredstava isplaćivat će se plaća zaposlenicima vrtića. Obračun smanjenja naknade izvršit će se roditeljima u mjesecu srpnju i kolovozu.

Budući da će Središnji državni ured za demografiju i mlade ponovno raspisati natječaj za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti za naredne pedagoške godine, iz općine poručuju da će redovno ostvarivati financijsku potporu te time pomoći roditeljima u podmirenju troškova smještaja djece, a također i potaknuti roditelje čija djeca nisu do sada smještena u vrtić da ih upišu u vrtić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime