Općina Rakovec poziva stanovnike da prijave štetu od suše

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Zagrebačka županija proglasila je prirodnu nepogodu za područje općina: Preseka, Brdovec, Brckovljani, Pokupsko, Kravarsko, Gradec, Orle, Klinča Sela, Križ, Farkaševac, Rugvica, Bedenica, Dubrava, Rakovec, Pušća i Jakovlja, te gradova: Vrbovec, Sveta Nedelja, Velika Gorica, Sveti Ivan Zelina, Samobor i Ivanić – Grad uzrokovanu sušom kojom je nanijeta velika šteta u poljoprivredi u razdoblju od svibnja do kolovoza 2022. godine.

Nakon Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su unijeti prve procjene štete u Registar šteta, sukladno roku propisanom Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

Općina Rakovec poziva poljoprivrednike s područja općine na čijim su poljoprivrednim površinama nastale štete od prirodne nepogode suša da prijave štetu Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Općine Rakovec.

Štetu mogu prijaviti poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika.

Za prijavu je potrebno dostaviti:

  • popunjen i potpisan Obrazac PNi
  • presliku Zahtjeva za potporu APPRRR-u za 2022. godinu(list A i B).

Obrasci se mogu preuzeti na web stranici Općine Rakovec ili u zgradi Općine Rakovec. Prijave se mogu dostaviti u vremenu od 8:00 do 13:00 sati u Općinu Rakovec, Rakovec 54:

  • ponedjeljak 05. rujna 2022.
  • utorak 06. rujna 2022.
  • srijeda 07. rujna 2022.

 

ili skenirano na e-mail adresu opcina-rakovec@rakovec.hr

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime