Općina Rakovec nabavila knjige za natjecanje “Čitanjem do zvijezda”

0
Komunalac add

Općina Rakovec nabavila je knjige učenicima Područne škole Rakovec koji sudjeluju u nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja “Čitanjem do zvijezda”, pod vodstvom prof. Ljiljane Bušić. Natjecanje je to u znanju i kreativnosti, a zadnje dvije godine učenici su bili veoma uspješni i uspjeli su doći do nacionalne razine natjecanja te tamo postići zapažen uspjeh. Ove godine interes učenika je jako velik, prijavilo se čak 20 učenika.

Općina je nabavila i dodatne knjige za lektiru za 4. razred, a još je ranije opremila i  knjižnicu područne škole s oko 300 naslova lektire. Također i ove godine nabavljene su radne bilježnice i ostali školski materijali za sve osnovnoškolce te je općina sufinancirala udžbenike i školske materijale za sve srednjoškolce s područja općine.

Obrazovanje nam je od uvijek prioritet te je općina stvorila uvjete nadstandarda obrazovanja u područnoj školi Rakovec, jednosmjenskom nastavom, robotikom,  3D printerom, kojima učenici imaju mogućnost stjecanja znanja o novim tehnologijama, a dostupnost knjigama jako je važna za osobnost svakog učenika. Na taj način stvaraju se prilike za nove mogućnosti u svijetu rada, za budućnost zajednice i osobni prosperitet. Hvala voditeljici Mirjani Burec, svim učiteljima i čestitke učenicima na izvrsnosti, jer svakodnevno svjedočimo da je znanje i rad pokretačka snaga razvoja, posebno u ovim izazovnim vremenima – poručila je načelnica Općine Rakovec Brankica Benc.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime