Općina Preseka poziva poljoprivrednike da prijave štetu od suše

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Zagrebačka županija proglasila je prirodnu nepogodu za područje općina: Preseka, Brdovec, Brckovljani, Pokupsko, Kravarsko, Gradec, Orle, Klinča Sela, Križ, Farkaševac, Rugvica, Bedenica, Dubrava, Rakovec, Pušća i Jakovlja, te gradova: Vrbovec, Sveta Nedelja, Velika Gorica, Sveti Ivan Zelina, Samobor i Ivanić – Grad uzrokovanu sušom kojom je nanijeta velika šteta u poljoprivredi u razdoblju od svibnja do kolovoza 2022. godine.

Nakon Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su unijeti prve procjene štete u Registar šteta, sukladno roku propisanom Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

Općina Preseka poziva poljoprivrednike s područja općine na čijim su poljoprivrednim površinama nastale štete od prirodne nepogode suša da prijave štetu Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Štetu mogu prijaviti poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika. Obrasci se mogu preuzeti na web stranici Općine Preseka ili u zgradi Općine Preseka. Prijave se mogu dostaviti u vremenu od 12 do 18 sati.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime