Općina Gradec pripremila dva velika projekta

0
Komunalac add

Općina Gradec pripremila je dva nova projekta na svom području. Riječ je o izgradnji tržnice s poslovnim prostorima i Doma kulture u centru Gradeca.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec gostujući u programu Radio Vrbovca pojasnila je kako je projekt tržnice s poslovnim prostorima prošao na natječaju za EU fondove te da je pripremljen za javnu nabavu i u potpunosti sprema za izgradnju.

U sklopu tržnice projektirana su i četiri poslovna prostora za iznajmljivanje i već je sada velik interes za te prostore. Ljudi su za naš kraj jako zainteresirani, veseli nas i podatak da je u roku godine dana na područje Općine Gradec doselilo osam obitelji s malom djecom – naglasila je načelnica Ljubica Ambrušec.

Vrijednost projekta tržnice je 4 milijuna i 600 tisuća kuna, od toga je 3 milijuna i 880 tisuća kuna iznos bespovratnih sredstava iz EU fondova, dok 690 tisuća kuna iznosi državna potpora. Domaća komonenta iznosi tek 36 tisuća kuna, što je prema riječima načelnice, zanemariv iznos za općinski proračun s obzirom na veličinu i značaj projekta.

Projekt izgradnje Doma kulture u potpunosti je spreman za prijavu na neki od natječaja. Vrijednost je 7 milijuna i 410 tisuća kuna, bespovratna sredstva iz EU fondova iznose 6 milijuna i 250 tisuća kuna, državna potpora je milijun i 100 tisuća kuna, a domaća komponenta 68 tisuća kuna.

Nadamo se da će uskoro biti otvoren neki natječaj na koji ćemo prijaviti projekt izgradnje Doma kulture. Prijavu očekujemo najkasnije sljedeće godine – pojasnila je načelnica.

Također je otkrila kako je u pripremi i projekt obnove Biskupskog dvorca u Gradecu.

Natječaj očekujemo u veljači 2023. godine. Riječ je o potpunopj obnovi našeg dvorca i stavljanju u različite funkcije. Vrijednost natječaja je čak 50 milijuna eura. Ovo je prilika za nas, jer smo već do sada prikupili dovoljan broj bodova za prolazak pa se nadam da ćemo konačno započeti i projekt zaštite našeg Biskupskog dvorca od propadanja. Ovaj projekt pripremamo u suradnji s Razvojnom agencijom Zagrebačke županije – zaključila je načelnica Općine Gradec.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime