Općina Gradec pripremila darove za djecu

0
Komunalac add

Općina Gradec i ove će godine darivati djecu s područja općine povodom Svetog Nikole i Božića. Tako će vrtićance Sveti Nikola s poklonima razveseliti u ponedjeljak, 6. prosinca u 10 sati, kada je planirana podjela darova u Dječjem vrtiću Din-Don u Gradecu. Nakon toga, u 12 sati održat će se podjela darova učenicima u Osnovnoj školi Gradec.

U sklopu ostalih adventskih događanja održat će se i kićenje centra Gradeca, vrtića, crkve i zgrade Općine u subotu, 18. prosinca. Na Badnjak će se u Župnoj crkvi Ranjenog Isusa u 19 sati tradicionalno održati Mala polnoćka na kojoj će sva djeca dobiti darove. Također, prošle je nedjelje zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu ispred Župne crkve. Vijenac su okitili vrtićanci uz pomoć časnih sestara.

Ove godine zbog epidemiološke situacije i mjera stožera odlučili smo smanjiti program događanja povodom Adventa kako bismo izbjegli velika okupljanja. Stoga neće biti proslave, odnosno dočeka Nove godine u centru Gradeca, niti drugih događanja koje smo inače imali povodom blagdana. Nadam se da će iduće godine biti znatno bolja situacija i da ćemo moći organizirati i ostvariti sve što nismo sada. Možda ćemo već za Uskrs moći održati našu tradicionalnu manifestaciju „Uskrsni običaji gradečkog kraja“. Sada želimo da ove božićne blagdane stanovnici ipak provedu u obiteljskom okruženju  – poručila je načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime