Općina Gradec poziva stanovnike da prijave štetu od suše

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Zagrebačka županija proglasila je prirodnu nepogodu za područje općina: Preseka, Brdovec, Brckovljani, Pokupsko, Kravarsko, Gradec, Orle, Klinča Sela, Križ, Farkaševac, Rugvica, Bedenica, Dubrava, Rakovec, Pušća i Jakovlja, te gradova: Vrbovec, Sveta Nedelja, Velika Gorica, Sveti Ivan Zelina, Samobor i Ivanić – Grad uzrokovanu sušom kojom je nanijeta velika šteta u poljoprivredi u razdoblju od svibnja do kolovoza 2022. godine.

Nakon Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su unijeti prve procjene štete u Registar šteta, sukladno roku propisanom Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

Općina Gradec poziva stanovnike na čijim su poljoprivrednim površinama nastale štete od prirodne nepogode suša u vremenskom razdoblju svibanj – kolovoz 2022. godine, da istu prijave u Općinu Gradec, u pisanom obliku na propisanom obrascu.

Obrasci se mogu preuzeti na web stranici Općine Gradec ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gradec, Gradec 134, 10345 Gradec, radnim danom od 8:00 do 14:00 sati.

Štetu mogu prijaviti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Sukladno odredbi članka 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, prijave se zaprimaju se u roku od 8 (osam) dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, odnosno najkasnije do 8. rujna 2022. godine (zaključno sa 7. rujna u 23:59 sati), putem:

  1. e-maila:gradec@zg.t-com.hr, dkusec@gradec.hr, hhasanovic@gradec.hr.
  2. preporučenom poštom na adresu: Općina Gradec, Gradec 134, 10345 Gradec, s naznakom: „Prijava štete od prirodne nepogode – suše“
  3. osobno predati u Jedinstveni upravni odjel Općine Gradec, Gradec 134, 10345 Gradec

Obvezni prilozi:

1. kopija zapisnika iz ARKOD sustava ili izvod iz ARKOD sustava

  1. kopija rješenja ili kartice IBAN računa

 

NAPOMENA: Zahtjevi se predaju radnim danom od 8:00 do 14:00 sati, do isteka roka za prijavu. Dodatne informacije građani mogu dobiti na broj telefona: 01/2797-097.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime