Općina Farkaševac uključena u sustav e-Novorođenče

0
Komunalac add

Zahtjev za isplatu jednokratne potpore za novorođeno dijete roditelji od sada mogu dostaviti prilikom prijave djeteta u Matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

Općina Farkaševac sklopila je s Ministarstvom pravosuđa i uprave Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore čime je Općina uključena u sustav e-Novorođenče.

Na ovaj način, uvođenjem elektronskog zaprimanja zahtjeva za isplatu jednokratne potpore za novorođeno dijete roditelji više neće morati, ukoliko to ne žele, dolaziti osobno u Općinu i predati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta kod matičara, a Matični ured će putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Općini na rješavanje ili pak roditelji mogu sami podnijeti zahtjev za potporu putem sustava e-Građani.

Da podsjetimo, pravo na potporu za novorođeno dijete imaju roditelji s prebivalištem na području Općine Farkaševac, a potpora iznosi 2.000 kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime