Općina Farkaševac: reciklažno dvorište, vrtić, uređenje domova

0
Komunalac add

U Općini Farkaševac nedavno je potpisan ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta. Izvođač radova je tvrtka Hidroregulacija Bjelovar, vrijednost građevinskih radova je milijun i 922 tisuća kuna. – Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike za reciklažno dvorište dobili smo milijun 899 tisuća kuna. To je 85 posto vrijednosti investicije, ostatak će platiti Općina. Trenutno je u tijeku nabava opreme predviđene vrijednosti 365 tisuća kuna za reciklažno dvorište koje će se nalaziti na ulazu s brze ceste u Farkaševac, nasuprot groblja te će biti udaljeno tristotinjak metara od glavne prometnice – pojasnio je načelnik Općine Dražen Draganić. Prema ugovoru, radovi bi trebali biti završeni do listopada ove godine.

Zbog ovog projekta napravljen je i rebalans općinskog proračuna na posljednjoj sjednici Vijeća. Draganić je napomenuo i da proračun za 2019. godinu iznosi 15,5 milijuna, što je jedan od najvećih proračuna do sada. – U ovaj je proračun uključen i dječji vrtić za kojeg je iz sredstava Europske unije izdvojeno oko 6 milijuna kuna. Što se tiče samog projekta, kreće se s javnom nabavom, a taj bi dio trebao biti završen sredinom ljeta. Planirano je da izgradnja vrtića krene do kraja godine – rekao je načelnik.

Od ostalih projekata, načelnik Dražen Draganić izdvojio je uređenje društvenih domova na području Farkaševca. Naime, u ovoj godini uređena su tri društvena doma. – Ovih se dana još uređuje dom u Donjem Bolču za kojeg investicija iznosi oko 260 tisuća kuna, a prije toga završeno je uređenje domova u Praščevcu i Ivančanima. Time se privodi kraju posao uređenja većine domova na području Općine Farkaševac – istaknuo je.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime