Općina Farkaševac: raskid koncesije s tvrtkom Eko flor

0
Komunalac add

Reciklažno dvorište u Farkaševcu još uvijek nije otvoreno, a razlog je neprihvatljiva ponuda postojećeg koncesionara tvrtke Eko flor, pojašnjava načelnik općine Dražen Draganić. –Eko flor je za odvoz otpada s dvorišta ponudio duplo veću cijenu po domaćinstvu. Na to nikako nismo mogli pristati zbog zaštite našeg stanovništa, pa smo krenuli u sporazumni prekid ugovora o koncesiji, a nakon toga slijedi javni natječaj za novog koncesionara – ističe Draganić.

Dok traje procedura odvoz smeća će se vršiti redovito i kućanstva neće biti zakinuta. –Nadam se da će sve biti gotovo u što kraćem roku. Dolaskom novog koncesionara možda će se jedino promjeniti raspored odvoza smeća – poručuje načelnik Draganić.

Inače, općinsko vijeće Općine Farkaševac proteklog je tjedna održalo sjednicu na kojoj je usvojen prvi ovogodišnji rebalans proračuna. –Odluka je donesena jednoglasno i s tim sam jako zadovoljan. Novi iznos je 13 milijuna i 250 tisuća kuna. Proračun je smanjen za oko pola milijuna kuna – rekao je Draganić.

Na sjednici je usvojena i odluka o ulasku u novu investiciju, kupnju građevinskog zemljišta pokraj novog vrtića na kojem bi se izgradilo igralište i parking. Vijećnici su prihvatili i odluka o odabiru ponuditelja za nabavu opreme za provedbu aktivnosti razvoja mreže WiFi pristupnih točaka u 2020. godini u naseljima Žabnica, Brezine i Majur.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime