Gradonačelnik Kralj na okruglom stolu o mjerama za pomoć građanima i gospodarstvu

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj danas je sudjelovao na virtualnom okruglom stolu pod nazivom „Mjere koje SDP provodi na lokalnoj razini za pomoć građanima i gospodarstvu“, koje je organizirao SDP Hrvatske. Kralj je predstavio najavljeni paket mjera gospodarstvenicima s područje Grada Vrbovca.

Govornici na okruglom stolu bili su i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, gradonačelnik Trogira Ante Bilić i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Podsjetimo gradonačelnik Kralj još je prije dva tjedna najavio mjere pomoći gospodarstvu, a ovih su dana u Gradu pripremljene i konkretne odluke koje bi Gradsko vijeće, ali i gradske firme trebale usvojiti.

Mjere su sljedeće:

1. oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za pravne osobe – u 100 postotonom iznosu za poduzetnike i obrtnike kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad te u 30 postotnom iznosu za ostale koji su pogođeni krizom, ali još uvijek rade

2. oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za građane koji će tijekom krize ostati bez posla

3. oslobađanje od plaćanja zakupnina javnih površina za poduzetnike i obrtnike kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad

4. oslobađanje roditelja od plaćanje vrtića dok su vrtići zatvoreni

5. Komunalac Vrbovec neće naplaćivati odvoz otpada svim poslovnim subjektima kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad

6. Grad Vrbovec s prvim danima krize pokrenuo je brojne uštede. Svi projekti koji nisu započeti stavljeni su na čekanje dok posljedice krize ne budu vidljivije. Gradskim ustanovama i firmama zabranjene su investicije i nova zapošljavanja. Turistička zajednica, udruge i svi ostali korisnici Proračuna moraju biti spremni na rezove. Koliki će rezovi biti ovisit će o trajanju krize.

7. Započeti su pregovori sa sindikatima oko suspenzije materijalnih prava (uskrsnica i regresa) za zaposlenike gradske uprave, vrtića, knjižnice i pučkog otvorenog učilišta.

8. Priprema se on line portal ‘Vrbovec na stolu’ koji će služiti za povezivanje vrbovečkih OPG-ova s kupcima te omogućiti prodaju domaćih proizvoda u vrijeme dok vrbovečka tržnica ne radi.”

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime