Održana skupština Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca

0
Komunalac add

Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca održala je sinoć redovnu izvještajnu skupštinu u Vatrogasnom domu u Celinama . U svom izvješću o radu u 2017. godini,  predsjednik zajednice Slavko Povrlišek je istaknuo da Gradska vatrogasna zajednica raspolaže s 240 operativnih vatrogasaca, 260 članova vatrogasne mladeži te 500 pričuvnih članova, na koje se može računati u situacijama veće elementarne nepogode.

Protekle godine imali su ukupno 93 intervencije, od toga 38 požara otvorenih prostora, 31 požar stambenih objekata, devet požara dimnjaka te pet prometnih nesreća s izvlačenjem unesrećenih iz vozila. Godinu su obilježile i dvije izvanredne dislokacije na priobalju, u Benkovcu i Kistanjima. Gradska vatrogasna zajednica lani je u Vrbovcu s Vatrogasnom zajednicom Zagrebačke županije uspješno organizirala pokaznu vježbu operativnih snaga civilne zaštite  „Uragan 2017“ . Vježbu su odradili svi DVD-i Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Ivanić Grada, Hrvatske gorske službe spašavanja, djelatnika Hitne službe, pripadnika Crvenog Križa, Udruge s potražnim psima, Županijskog centra za uzbunjivanje, MUP-a i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Stožer vježbe na čelu sa županom, ocijenio je vježbu jako uspješnom.Provedena su i redovna osposobljavanja članstva za zvanje vatrogasnog časnika, što je uspješno položilo devet vatrogasaca.

Predsjednik zajednice Slavko Povrlišek zahvalio je vodstvu Grada Vrbovca, susjednim zajednicama i udrugama grada Vrbovca i okolice na pomoći kojom su pridonijeli kvalitetnom i korisnom radu vatrogastva, a posebno operativnim vatrogascima. 

Poslije vojske i policije vatrogastvo je jedno od najorganiziranijih skupina u našem društvu. Relativno smo dosta dobro i opremljeni i organizirani, svakom zadatku prilazimo ozbiljno. Ja mogu reći da sam ponosan na sve svoje vatrogasce, jer sve zadaće smo odradili bez jednog ozlijeđenog, što je najbitnije  – istaknuo je Povrlišek. 

Zahvaljujući znatnijem punjenju gradskog proračuna, vatrogasci ove godine mogu računati na stotinjak tisuća kuna više u svojoj blagajni, na skupštini je najavio gradonačelnik Denis Kralj.

Predvidjeli smo povećanje za vatrogasce sa 700 tisuća kuna, na 800 tisuća kuna. Mislim da su to značajna sredstva i siguran sam da ćete ih dobro iskoristiti. Dobro surađujemo, evo i sada smo ponovno zajedno izlazili na teren zbog poplava. Imam samo riječi hvale za vas, jer vidim kad zagusti da ste vi snaga na koju se Vrbovec može osloniti – poručio je Kralj.

Na sjednici je također na vlastiti zahtjev smijenjen dosadašnji zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Josip Posarić. Za novog je zamjenika imenovan Kristijan Košak iz DVD-a Brčevec. Također, za novog člana Upravnog odbora imenovan je gradonačelnik Denis Kralj ili osoba koju on ovlasti za tu poziciju. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime