Održan Pikolo

0
Komunalac add

U organizaciji NK Vrbovec, ŽNK Vrbovec te roditelja djece koji su članovi tih klubova, 25. i 26. lipnja održan je 4. po redu turnir PIKOLO za prstiće, limače, a po prvi puta i pionirke. Prvog su dana, u subotu, nastupali „prstići“ (godište 2007./2008.) i pionirke (djevojčice do 13 godina), a drugi dan „limači“ (godište 2005./2006.).

Na turniru je nastupilo 40 ekipa u dva dana. Prvi dan je bilo 12 ekipa prstića i 8 ekipa pionirki, dok je drugi dan bilo 20 ekipa limača. Kada bi zbrojili sve natjecatelje u oba dana, možemo zaključiti da je bilo preko 600-tinjak djece, a kada uz to dodamo i one koji prate tu djecu, te ljubitelje nogometa koji su došli pogledati turnir, možemo se pohvaliti brojkom od 1500 ljudi.

Uz sve sponzore turnira, ne mogu ne spomenuti glavne aktere koji su najviše doprinijeli tome da PIKOLO izraste u najljepši turnir u regiji, a mogu slobodno reći i u Hrvatskoj. Najveći teret, što se tiče samog vizuala turnira, ali i pronalaženja sponzora, podnijeli su svi treneri Nogometnog kluba „Vrbovec“, uz roditelja. Oni su najzaslužniji za ovako lijep i velik događaj kojih u gradu nedostaje. Stoga, hvala svim roditeljima koji su nam pomogli.

Ističem činjenicu da je turnir zaista medjunarodnog karaktera: stigle su nam ekipe iz BIH te Austrije, na što smo posebno ponosni.

Konačno su i drugi prepoznali važnost turnira. Naš turnir svečano je otvorio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, uz naše nezaobilazne brončane mažoretkinje i naše „limenjake“. Gošća je bila i izbornica ženske nogometne Marija Margareta Damjanović.  

PIKOLO je dokaz da bez prevelikih sredstava, a krenuli smo od nule, možemo napraviti jako veliku stvar uz pomoć dobrih i dragih ljudi, a tu opet ističem roditelje te djece. Dali su maksimalno i podržali ideju svih nas iz Organizacijskog odbora Pikola, kojeg čine svi treneri NK Vrbovca te nekolicina roditelja koji su od samog početka sa nama, te ja, Drago Papa, koji nemam više nikakve funcije u klubu, ali za pomoć oko turnira ću uvijek biti tu.

Poruka za sve je sljedeća: PIKOLO je dokaz da se od nule može napraviti ono najveće i najbolje. Dobri ljudi, dobra volja, zajedništvo, tolerancija, bez zavisti i loših misli, dobitna su kombinacija da vašoj/našoj djeci pružimo pravi sportski duh, uz širenje prijateljstva i dobrih međuljudskih odnosa!

Drago Papa, voditelj teama PIKOLO

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime