Održano predavanje o osposobljavanju za dadilje u POU Vrbovec

0
Komunalac add

U sklopu 16. Tjedna cjeloživotnog učenja danas je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec održano predavanje o osposobljavanju za dadilje, novom programu obrazovanja u učilištu. O programu je govorila ravnateljica učilišta Sanja Prijatelj te Đurđica Palikuća, vlasnica Obrta za čuvanje djece “Palčić”, a koja je sa okupljenima podijelila svoje bogato praktično iskustvo čuvanja djece u vlastitom domu. Osim zainteresiranih za pohađanje ovog programa, današnjem su predavanju prisustvovali i gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj, njegov zamjenik Marko Belošević te pročelnica Službe za opće poslove Andreja Tanasković.

Gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj zahvalio je Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec što je pokrenulo ovaj program za dadilje.  – To se pokazalo uistinu kao potreba u našem gradu. Stoga se uključio i Grad Vrbovec. Sufinanciramo ovaj tečaj sa tri tisuće kuna, a polaznice onda plaćaju još po tisuću kuna. Trenutno imamo pedesetak djece koja je ostala neupisana u dječje vrtiće. Mi smo prijavili na gradnju dva nova vrtića u Luki i Lonjici, ali došlo je takvo vrijeme da je potreba za predškolskim odgojem sve veća i veća – rekao je Kralj.

Također, istaknuo je zadovoljstvo time što je velik interes za ovaj program. – Mi ćemo kao Grad probati raspisati dodatnu mjeru za dadilje kako bismo im pomogli kod otvaranja obrta za čuvanje djece. To će sigurno biti u interesu svih nas ovdje u Vrbovcu, a posebno u interesu obitelji s malom djecom. Velika nam je čast da u Vrbovcu imamo prvi takav obrt za čuvanje djece otvoren u Hrvatskoj, kod gospođe Palikuća. Vjerujem da će ona tijekom predavanja sva svoja iskustva prenijeti na nove dadilje. Zahvaljujem njoj na uključenosti te Pučkom otvorenom učilištu na ovom programu – dodao je gradonačelnik.

Inače, program dadilja polaznicama s vrbovečkog područja koje udovoljavaju ostalim uvjetima sufinancira Grad Vrbovec. Prijave za edukaciju su u tijeku. Podsjetimo, riječ je o osposobljavanju za dadilje, programu koji će polaznicama omogućiti otvaranje obrta za čuvanje djece. Prijave su moguće na 01-2791-115, 091-2791-115 ili na mail adresu: obrazovanje@pou-vrbovec.hr. Uvjet upisa je završena srednja škola i navršenih 18 godina života. Nastava počinje čim se popuni grupa.

Sutra će se također u 11:00 sati u dvorani POU Vrbovec održati predavanje o vaučerima za obrazovanje odraslih koje mogu koristiti zaposleni i nezaposleni. Predavanje će održati Marija Halić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Zagreb.

Dodajmo još da je Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja. 16. Tjedan cjeloživotnog učenja, koji se održava do 2. listopada 2022. godine, započeo je u ponedjeljak, 26. rujna u Bjelovaru Svečanim otvorenjem u tamošnjem Domu kulture.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime