Održana završna konferencija projekta „Prsten potpore III“

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Povodom završetka četverogodišnjeg projekta „Prsten potpore III“, zahvaljujući kojem su za 245 učenika s teškoćama u razvoju bili osigurani pomoćnici u nastavi te su oni tako bili u mogućnosti redovito pratiti nastavni program, jučer je putem Zoom aplikacije online prijenosom održana završna konferencija projekta.

Nositelj projekta, koji se provodio od 1. kolovoza 2017. do 31. srpnja 2021. godine, je bila Zagrebačka županija, a partneri na projektu su bile 43 osnovne i srednje škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. Kroz četverogodišnje razdoblje za 245 učenika bilo je angažirano 219 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik, za čiji je rad utrošeno 21 milijun kuna. Od navedenog iznosa 10 milijuna kuna osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 11 milijuna kuna osigurala Zagrebačka županija.

Projekt „Prsten potpore III“ omogućio je socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Cilj projekta je bio da se neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogući postizanje boljih obrazovnih postignuća i uspješnija socijalizacija učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurava njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Inače, u tijeku je novi ciklus ovog projekta „Prsten potpore IV“ u sklopu kojeg je objavljen Javni poziv za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad s 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 16. kolovoza 2021. godine. Više o tome saznajte ovdje.

O benefitima ovog projekta na inkluzivnost i socijalizaciju učenika s teškoćama u razvoju govori i dokumentarni film učenika i nastavnika Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića „Mi još učimo/ We are still learning“. Kratki film, koji je 2019. godine dobio je treću nagradu nacionalnog natječaja „Moja inkluzivna priča“ Agencije za mobilnost i programe Europske unije, možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime