Održana tematska sjednica Savjeta za socijalnu skrb

0
Komunalac add

Savjet za socijalnu skrb Zagrebačke županije u Zaprešiću je održao tematsku sjednicu otvorenu za javnost. Govorilo se o palijativnoj skrbi, pravima u sustavu socijalne skrbi i programu zapošljavanja žena „Zaželi“. Na prostoru županije, u sklopu županijskoga Doma zdravlja, od prošle godine rade tri mobilna palijativna tima. Tim čine liječnik obiteljske medicine i dvije medicinske sestre.

Mobilni palijativni tim u ispostavi Doma zdravlja u Samoboru, osim ovoga grada, pokriva i područje Svete Nedelje, Zaprešića i Jastrebarskoga s okolnim općinama, tim u Ivanić-Gradu područje Ivanić-Grada, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline, a tim u Velikoj Gorici područje Velike Gorice i Dugog Sela.

U okviru programa „Zaželi“ čija se provedba financira iz Europskoga socijalnog fonda planirano je zapošljavanje ukupno 7500 žena s područja cijele RH, iz skupine teže zapošljivih osoba, odnosno pomoć i podrška za 30.000 starijih i nemoćnih osoba. Na području Zagrebačke županije dosad je kroz ovaj program ugovorena provedba sedam projekata, a za još dva je odobreno financiranje.

Nositelji dosad ugovorenih projekata su gradska društva Crvenoga križa u Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini, Ivanić-Gradu i Dugom Selu, općine Kravarsko i Pokupsko, Udruga „Sveti Martin“ Pisarovina i LAG „Sava“. Ukupno je za provedbu ovih projekata osigurano 27,5 milijuna kuna, zaposlene su 132 žene, a pomoć prima 695 korisnika. Pomoć se sastoji u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće, brizi o higijeni krajnjega korisnika, dostavi lijekova, plaćanju računa…

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime