Održana skupština Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca

0
Komunalac add

U Vrbovcu je sinoć održana godišnja izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca, na kojoj je predstavljena prošlogodišnja aktivnost svih dobrovoljnih vatrogasnih društava na vrbovečkom području. Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te zamjenik gradonačelnika Marko Belošević.

Izvješće o prošlogodišnjem radu podnijela je tajnica Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Darija Sokač. Istaknula je kako zajednica broji 16 dobrovoljnih društava s 253 operativna člana, 250 članova mladeži i djece te više od 400 pričuvnih članova.

Navela je i podatke o broju vozila i opreme, kao i o svim aktivnostima vatrogasaca u ovoj zajednici. Tijekom protekle godine uspješno je nastavljeno stručno osposobljavanje, što vrbovečke vatrogasce svrstava u sam vrh u Zagrebačkoj županiji.

Zapovjednik Kristijan Košak govorio je o vatrogasnim intervencijama na terenu. Naglasio je kako će protekla godina ostati zapamćena po potresu i pandemiji te su i aktivnosti bile prilagođene tim uvjetima. Vatrogasci su sudjelovali u sanaciji štete od potresa na Banovini u 12 dislokacija, 39 vatroagasaca na terenu je provelo 150 sati. U 2021. godini bilo je 99 intervencija te 531 ostala operativna aktivnost.

Financijsko izvješće predstavio je predsjednik Vatrogasne zajednice Slavko Povrlišek te istaknuo kako je u prethodnoj godini zajednica prihodovala ukupno oko milijun i 350 tisuća kuna. Višak prihoda nad rashodima je 62 tisuće kuna. Poslovanje zajednice se odvijalo sukladno svim zakonskim odredbama moglo se čuti u izvješću Nadzornog odbora kojeg je podnio Miljenko Krznar.

Odlična je suradnja s Gradom, koji je iz svog proračuna za ovu godinu osigurao milijun i 100 tisuća kuna za rad Vatrogasne zajednice. Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj pohvalio je rad vatrogasne obitelji. –Ulažemo u vatrogastvo više nego ikad prije. Pokrenuli smo projekt Vatrogasnog centra, koji je dobio građevinsku dozvolu. Vjerujem da ćemo kroz godinu dana pronaći i fond na koji ćemo moći prijaviti ovaj projekt i ostvariti financijsku potporu. Grad je spreman uložiti i vlastita sredstva i zadužiti se da se taj projekt ostvari – rekao je Kralj.

Predsjednik DVD Vrbovec Marijan Krznar na kraju skupštine pozvao je na veliku proslavu 140. godišnjice društva, koja će se održati 11. lipnja 2022. godine.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime