Održana sjednica vrbovečkog Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Vijećnici vrbovečkog Gradskog vijeća sinoć su održali sjednicu Vijeća na kojoj su raspravljali o 13 točaka dnevnog reda. Sjednica je započela prisegom nove vijećnice Marcele Ledinski Mitrov, koja je u Vijeće ušla kao zamjena za Marka Beloševića, koji je nedavno ponovno izašao iz ovog predstavničkog tijela. Podsjetimo, HSS-ova Ledinski Mitrov vijećničku dužnost obnašala je i u periodu od 2013. do 2017. godine.

 

Sjednica je nastavljena Aktualnim satom, koji je na kraja, uz povišene tonove i burnu raspravu, trajao dva sata.

Vijeće je na sinoćnjoj sjednici ipak usvojilo sve točke pa je tako izglasana Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu i smještajnoj jedinici na području Vrbovca. Ovaj paušalni porez iznosit će minimalnih 150 kuna godišnje po krevetu.

Najviše se raspravljalo o Programu potpora za nove investicije za razdoblje od 2019. do 2021. godine, kojim je predviđeno osam mjera. Uz tri postojeće (oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade te sufinanciranje poduzetničke infrastrukture) izglasane su i nove potpore: sufinanciranje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, sufinanciranje troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potpora za nastup subjekta malog gospodarstva na manifestacijama, kapitalna potpora za nabavu opreme te sufinanciranje potpora u poljoprivredi. Za ove mjere u Gradskom je proračunu osigurano milijun i 130 tisuća kuna.

Jednoglasno je prihvaćen Program potpora u poljoprivredi za razdoblje od 2019. do 2020. godine, kojim se nastavljaju mjere iz protekle godine – potpora za unapređenje govedarstva i to za kravu prvotelku, potpora u naplati kontrole mliječnosti kod krava i koza te potpora za održavanje pčelinjeg fonda. Za ovaj program osigurano je 300 tisuća kuna.

Vijeće je odobrilo i prodaju zemlje u vlasništvu Grada, odnosno u gospodarskoj zoni na području Starog industrijskog kolosijeka. Kupac je tvrtka Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, a cijena zemljišta 258 tisuća 951 kuna.

Uz navedeno, vijećnici su usvojili zaključak Analize o stanju civilne zaštite za 2018. godinu, ako i smjernice za organizaciju i razvoj civilne zaštite u 2019. godini. S obzirom da se Savjetu mladih Grada Vrbovca bliži kraj mandata, vijećnici su usvojili zaključak o objavi Javnog poziva za nove kandidate ovog savjetodavnog tijela.

Sjednicu je vodio novi predsjednik Vijeća Hrvoje Herček.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime