Održana sjednica vrbovečkog Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Jučer je održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Nakon aktualnog sata, vijećnici su raspravljali o 12 točaka dnevnog reda. Vijeće je jednoglasno usvojilo odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju zemljišta u poduzetničkoj zoni. Kao najpovoljniji ponuditelj odabran je Miljenko Grubešić, vlasnik obrta za proizvodnju metalnih proizvoda GEM GRUBEŠIĆ s ponuđenom ukupnom kupoprodajnom cijenom u iznosu od 638.199,00 kuna.

Na vijeću je prihvaćena i Strategija razvoja Grada Vrbovca za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Dokument obuhvaća konkretne korake koje Grad planira poduzeti kako bi omogućio ostvarenje zacrtane vizije i postavljenih strateških ciljeva. Dokument možete pronaći ovdje. 

Također, Gradsko vijeće usvojilo je i prijedloge Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Vrbovca za 2021. Na linku provjerite tko su dobitnici.

Usvojena je i Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Vrbovec. Grad Vrbovec kao osnivač Dječjeg vrtića Vrbovec sukladno zakonskoj obvezi donio je Odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Vrbovec, a u kojoj su dodatno definirani kriteriji za upis djece, uzimajući u obzir iskazane potrebe roditelja i s godinama povećan broj zahtjeva za upis djece. Odluku možete pronaći ovdje.

Vijeće je usvojilo i Etički kodeks nositelja političkih dužnosti u Gradu Vrbovcu. Ovim se Etičkim kodeksom uređuje sprječavanje sukoba interesa između privatnog i javnog interes u obnašanju dužnosti članova Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća, način praćenja primjene Etičkog kodeksa, tijela koja odlučuju o povredama Etičkog kodeksa te druga pitanja od značaja za sprječavanje sukoba interesa. Etički kodeks pogledajte na poveznici.

Snimku aktualnog sata s jučerašnje sjednice Gradskog vijeća možete poslušati u našem programu danas u 14:45 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime