Održana sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

S ciljem uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti operativnih snaga i drugih sudionika u sustavu civilne zaštite, 21. rujna 2024. godine u Vrbovcu će se održati terensko pokazna vježba svih operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije – odlučeno je na  21. sjednici Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Za organizaciju vježbe Zagrebačka županija je osigurala 10.000 eura, a zadatak je Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije u suradnji s ostalim županijskim operativnim snagama te Gradom Vrbovcem izraditi scenarij vježbe.

Istaknuvši važnost sustavnog podizanja razine osposobljenosti operativnih snaga zamjenik župana, ujedno i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Ervin Kolarec podsjetio je na prošlogodišnju vježbu održanu na jezeru Čiče u Velikoj Gorici na kojoj su snage civilne zaštite potvrdile da su spremne odgovoriti na sve izazove.

Foto: Zagrebačka županija

Na sjednici je donesen Zaključak o nabavi opreme za sustav radio veza za potrebe sustava civilne zaštite.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić izvijestio je kako je napravljena analiza trenutnog stanja pokrivenosti s postojećih repetitorskih lokacija na području Zagrebačke županije za potrebe vatrogastva i operativnih službi (HGSS – stanice Zagreb i Samobor, Crveni križ ZŽ i Hrvatske udruge potražnih pasa). „Uvidom u analizu, ali i na prethodno održanoj vježbi, utvrđeno je kao je potrebno raditi na stvaranju uvjeta za uvođenje digitalnog komunikacijskog sustava. Opremanjem županijskih operativnih postrojbi riješio bi se problem nemogućnosti komunikacije u slučaju velikih intervencija i elementarnih nepogoda“ – pojasnio je Kezerić te dodao kako bi se ove godine krenulo s prvom fazom koja podrazumijeva i nabavu 3 repetitora, dok će se preostale 2 faze i nabava preostalih 7 repetitora realizirati kroz 4 godine.

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime