Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca

0
Komunalac add

U Velikoj gradskoj vijećnici u Vrbovcu, danas je održana 2. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca. Sjednici je prisustvovalo 7 članova, a na dnevnome je redu bilo šest točaka. Prva točka sjednice obuhvatila je upoznavanje Stožera civilne zaštite s trenutnom situacijom vezanom uz raseljene osobe iz Ukrajine.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca Marko Belošević istaknuo je da su u Restoranu Marija u Vrbovcu trenutno smještene 124 izbjeglice iz Ukrajine. – Prije dva mjeseca Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske mobilizirao je objekt Restorana Marija za smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine. Država za njih pokriva troškove smještaja i prehrane. U privatnom smještaju je dvadesetak osoba. Djeca su krenula u osnovnu, odnosno srednju školu prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Svim osobama pružena je medicinska skrb od strane našeg doma zdravlja. Također, već su se veoma dobro integrirali u društvo – rekao je Belošević te zahvalio svim operativnim snagama na pomoći i suradnji.

Na sjednici se govorilo i o planu rada Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca za 2022. godinu, o procjeni rizika od velikih nesreća i Planu djelovanju civilne zaštite, o informacijama vezanim uz predstojeću protupožarnu sezonu te je donesen Plan rada Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca u požarnoj sezoni 2022. godine.

Nakon sjednice, održana je obuka novih članova Stožera civilne zaštite. Tijekom edukacije, o sustavu civilne zaštite govorio je Damir Pilčik, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Zagreb.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime