Održana sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Danas je u prostorijama DVD-a Vrbovec održana 3. sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. U sklopu dnevnog reda sjednice razgovaralo se o programu nabave opreme, kampu vatrogasne mladeži, dislokaciji vatrogasaca, vatrogasnim natjecanjima te nabavi uređaja za praćenje i navođenje vozila.

Na samom početku sjednice, okupljenima se kratko obratio domaćin, predsjednik DVD-a Vrbovec Marijan Krznar. Spomenuo je kako je DVD Vrbovec krenuo s pripremom proslave povodom obilježavanja 140. godišnjice postojanja koja će se održati iduće godine. – Krenuli smo s uređenjem fasade, izgradit ćemo jednu prostoriju gdje će biti izložene stare stvari i nadam se da ćemo se sljedeće godine svi ovdje okupiti i proslaviti 140. godišnjicu na dostojanstven način – rekao je Krznar.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek nakon toga je krenuo s točkama dnevnog reda. Jedna od točaka bila je i Kamp vatrogasne mladeži Fažana koji kreće od 21. lipnja, a prva ekipa koja će u njemu boraviti je iz VZO Rugvice. Povrlišek je naglasio da su obavili sastanak sa svim voditeljima kampa i voditeljima djece. Za djecu i mladež koja će boraviti u kampu nabavljeno je 12 novih madraca i jastuka, 24 deke, baterijske lampe, a osigurana su i dezinfekcijska sredstva i maske. – Napravili smo ugovor s firmom koja je registrirana za čišćenje i dezinficiranje prostora jer nismo željeli preuzeti rizik da čistimo sami pa da se zbog toga netko iz sljedeće smjene u kampu zarazi. U sklopu jedne grupe u kamp ide desetero djece i dva voditelja – istaknuo je Povrlišek.

Na sjednici se govorilo i o nadolazećim državnim i županijskim natjecanjima. Državno vatrogasno natjecanje održat će se 26. rujna u Varaždinu. Županijsko natjecanje djece i mladeži planirano je za 11. i 12. rujan. Za ovo se natjecanje još traži domaćin pa je Povrlišek pozvao zainteresirane da se jave. Rok za prijavu domaćina je do 15. kolovoza 2021. godine.

Također, jednoglasno je prihvaćen prijedlog nabave uređaja za praćenje i navođenje vozila. Riječ je o četiri uređaja kojima bi se opremila vozila. – Iz programa Vlade dobili smo četiri vozila kao županija, jedno veliko i malo navalno vozilo, a očekujemo još dolazak šumara i cisterni. Ta vozila nemaju sustav za praćenje i navođenje stoga je ideja da se i ona opreme spomenutim uređajima. Radi se o četiri uređaja, a ukupna cijena bila bi 14 870 kuna – pojasnio je Povrlišek.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime