Održana redovna sjednica Skupštine DVD-a Vrbovec

0
Komunalac add

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbovec sinoć je u svom vatrogasnom domu održalo redovnu izvještajnu sjednicu Skupštinu. Sjednici su prisustvovali brojni gosti, među kojima predstavnik Zagrebačke županije Branko Herček, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera za civilnu zaštitu Grada Vrbovca Ivica Strnščak, predstavnik Vatroprometa Goran Radojčić, predsjednici gostujućih vatrogasnih društava, kao i predstavnici Policijske postaje Vrbovec. Sjednicu je pratilo i čelništvo Vatrogane zajednice Grada Vrbovca, predvođeno predsjednikom Slavkom Povrlišekom.

Na svečanoj sjednici izvještaj o radu podnio je predsjednik društva Ivan Kuharec. – Sredinom siječnja obavljena je inventura u vatrogasnom domu DVD-a Vrbovec, postavljen je projektor na strop sale za edukacije i prezentacije te tečajeve i unapređenje vatrogastva. U veljači prošle godine održana je skupština na kojoj je predan izvještaj o radu DVD-a Vrbovec, zatim tradicionalni susret na Uskrsni ponedjeljak, spremanje opreme te čišćenje vozila.  U svibnju je održan Dan otvorenih vrata gdje su prisustvovala djeca iz vrtića te sudjelovala u vatrogasnim igrama. Prošle su godine napravljene dvije montažne garaže u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Vrbovca. Osim toga, postavljen je i reflektor na uglu vatrogasnog doma, postavljena je zaštita na zidu te police. U spremištu su postavljene police i vješalice za nova vatrogasna odijela. U prošloj godini DVD Vrbovec često je gostovao drugim DVD-ima – istaknuo je Kuharec.

Zapovjednik gradske Vatrogasne zajednice Marijan Krznar podnio je izvješće o radu zapovjedništva u protekloj godini. – Od siječnja 2018. godine prešli smo na potpunu digitalizaciju što se tiče vođenja svih podataka operativnog djelovanja i statistike. U upotrebi su dva elektronička aparata koji omogućuju bolje vođenje podataka o intervencijama i ostalim operativnim aktivnostima. Prošle smo godine zabilježili 219 aktivnosti te ukupno 24 intervencije na nivou Vatrogasnog društva Vrbovec. Također, poboljšana je oprema za zaštitu vatrogasaca, zahvaljujući Vatrogasnoj zajednici Grada Vrbovca, Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, županu Stjepanu Kožiću, Branku Herčeku i gradonačelniku Vrbovca Denisu Kralju – kazao je Krznar te dodao kako je cilj prikupiti što više novih, mladih članova društva.

Okupljenima na sjednici obratio se i gradonačelnik Denis Kralj koji je iznio podatak da je Grad Vrbovec u protekloj godini za Vatrogasnu zajednicu Vrbovec izdvojio 800 tisuća kuna te naglasio da je suradnja između Vatrogasne zajednice i Grada Vrbovca jako dobra.

Osim gradonačelnika, gostima su nekoliko riječi uputili i predstavnik Zagrebačke županije Branko Herček te zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Matija Vuljanković. Na sjednici su dodijeljena prigodna priznanja i zahvalnice. Zahvalnice su primili Branko Herček i gradonačelnik Denis Kralj, a spomenice za 10 godina članstva u društvu dobili su Željko Večerin te Mirko Mičuda. Diploma je pripala i novom članu društva DVD-a Vrbovec Mateju Hrenu. Diplome za vatrogasnog časnika uručene su časnicama Ines Gregurić i Valentini Krznar. Svečanost se nastavila večerom i zabavom do kasno u noć.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime