Održana prva radionica projekta “Rasti uz znanost”

0
Komunalac add

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec u suradnji s FER-om odradili su prvu radionicu u sklopu projekta „Rasti uz znanost“ iz područja STEM-a. Volonterima su predstavljene mogućnosti robotike i programiranja koje će se koristiti u projektu.

Podsjetimo, Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec potpisalo je ugovor za EU projekt „Rasti uz znanost“ vrijedan 2 milijuna kuna, a kroz njega će volonteri vrbovečkog Crvenog križa pod mentorstvom FER-a provoditi aktivnosti popularizacije znanosti primijenjenu djeci vrtićke dobi, nižih i viših razreda osnovne škole te srednje škole. Cilj projekta je promicanje i podizanje interesa za područje STEM-a u Vrbovcu, obrazovanje u STEM području, poticanje radoznalosti, kritičkog promišljanja i interesa za ovo područje znanosti.

Provedbom projekta nastojat će se popularizirati znanost kako bi djeca mogla shvatiti koliko znanost može biti korisna u svakodnevnom životu, kako se s njome može poboljšati kvaliteta života ljudi te briga o prirodi – naglašava ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko. Kroz projekt će se nabaviti niz rekvizita za robotiku i programiranje, pametni satovi koji će se programirati za nadzor starijih članova kućanstava ili djece, dron kojim će se demonstrirati praktična upotreba u kontroli poljoprivrednih nasada, u službi traganja i spašavanja unesrećenih te još mnogo drugih korisnih rekvizita.

Inače, projekt financira Europski socijalni fond u iznosu od 2.014.681 kunu, a partneri projekta su Zagrebačka županija, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Osnovna škola Marije Jurić Zagorke, Osnovna škola Krunoslava Kutena i Dječji vrtić Vrbovec.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime