Održana promocija CD-a “Put u bolji svijet”

0
Komunalac add

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec sinoć je održana svečana promocija CD-a i USB-a Dječjeg zbora Plavi mjesec pod nazivom „Put u bolji svijet“. Riječ je o retrospektivi rada unatrag 13 godina. Zbor je s radom počeo 2011. godine kada je održan prvi nastup zbora na Hrvatskom dječjem festivalu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.                    – To je za nas bio povijesni dan jer je prvi put netko iz naše Glazbene škole nastupio u Lisinskom – rekao je voditelj zbora Hrvoje Herček.

Na CD-u se nalazi 13 pjesama, uključujući sve pjesme koje su snimljene za Hrvatski dječji festival, a tu su i pjesme koje su izvedene na festivalu Mali Split, gdje je zbor Plavi mjesec 2019. godine osvojio nagradu za najboljeg debitanta. Na CD-u je i najnoviji uradak mladih zboraša, himna OŠ Marije Jurić Zagorke „U našoj školi Zgorku se voli“, koja je snimljena u suradnji s učenicima OŠ Marije Jurić Zagorke.

Na CD-u se nalazi i posljednja pjesma s Dječjeg festivala, to je pjesma „Rođendan“, koja je dosta popularna gdje god je izvodimo. U omotu CD-a se nalazi i mala knjižica/monografija zbora s tekstovima i fotografijama nagrada i putovanja od 2011. do 2023. godine – pojasnio je Herček te dodao kako nosač zvuka uključuje i pjesmu „Stari put“ koje je prvi put praizvedena 2012. godine na festivalu „Mali kaj“.

Promocija je bila namijenjena za bivšim i sadašnjim učenicima članovima zbora te sponzorima i gostima. Odazvao se velik broj bivših učenika, koji su sa sadašnjim učenicima Glazbene škole OŠ Marije Jurić Zagorke otpjevali naslovnu pjesmu CD-a „Put u bolji svijet“, koju pjeva već 13. generacija zboraša.

Među gostima je bio i Radovan Novina, tajnik Krapinskog festivala i koautor teksta „Put u bolji svijet“ te Toni Eterović, umjetnički ravnatelj Hrvatskog dječjeg festivala, ujedno uz Hrvoja Herčeka i producent na ovom projektu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime