Održana izvještajna sjednica Skupštine Lovačkog saveza Zagrebačke županije

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

U Dubravi je jučer održana godišnja izvještajna sjednica Skupštine Lovačkog saveza Zagrebačke županije. Predsjednik LS-a Zagrebačke županije Marinko Šebečić osvrnuo se na proteklu godinu obilježenu pandemijom koronavirusa te naglasio kako je ona utjecala i na njihove aktivnosti.

Protekla godina, znamo, bila je obilježena nesretnim COVID-om, koji je poremetio sve naše aktivnosti. Nije bilo natjecanja u streljaštvu ni u lovnoj kinologiji, a u smanjenom obimu odvijala se i izobrazba lovaca – rekao je Šebečić. Uz pandemiju koronavirusa, dio područja Zagrebačke županije pogodio je i potres u kojemu su, istaknuo je Šebečić, najviše stradali objekti članova lovačkih udruga u Kravarskom i Pokupskom. Stoga su se i lovci uključili u prikupljanje pomoći pa će ove dvije lovačke udruge dobiti od Lovačkog saveza Zagrebačke županije po petnaestak tisuća kuna i proslijediti ga svojim članovima kojima je najpotrebnije.

Foto: Dražen Kopač

Šebečić je najavio da se, s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, krajem kolovoza planira održati županijsko natjecanje u lovnome streljaštvu, na kojemu će se odabrati ekipa Saveza za državno natjecanje. Rekao je i da će se održati tri kola Lovno-kinološkog kupa „Sveti Hubert“, prvo 22. kolovoza u Vrbovcu.

U ime Zagrebačke županije sjednici je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović. –Lovačke udruge dobro gospodare lovištima koja su dobili u koncesiju. Koncesiju plaćaju Županiji, a mi im taj novac vraćamo kroz razne subvencije i dotacije. Županija ima niz mjera kojima pomaže lovcima. Od obnavljanja fonda divljači do subvencije za gradnju objekata za čuvanje mesa – rekao je Tomljenović.

Foto: Dražen Kopač

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime