Održana Izvještajna sjednica Kluba veterana Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

Izvještajnu sjednicu održao je Klub veterana Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Klub okuplja vatrogasce s najmanje 30 godina vatrogasnog staža i više od 60 godina života, njih oko 150.

Biti vatrogasac velika je čast! Zadovoljstvo je pomagati drugima u nevolji. Lijepo je biti vatrogasni veteran, ali istovremeno i tužno jer godine čine svoje… No, ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoj doprinos dobrovoljnim vatrogasnim društvima i vatrogasnim zajednicama – rekao je Josip Gerjević, predsjednik Kluba veterana. U ime Zagrebačke županije skupštini je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović i zamjenik gradonačelnika grada Vrbovca Marko Belošević. Glasnović je rekla da je vatrogastvo baština i obitelj, a ljubav prema vatrogasnom pozivu koju su veterani prenijeli na mlađe naraštaje nemjerljiva.

Foto: Dražen Kopač

Zagrebačka županija ima najviše vatrogasaca u državi. Ponosni smo na naše DVD-ove i profesionalne postrojbe, na one koji su uvijek spremni pomoći. I zato dodatno financiramo programe vatrogasaca, posebno održavanje njihovih domova, nabavu opreme i rad s mladima – rekla je Glasnović.

Foto: Dražen Kopač

Zahvalivši na svemu što su učinili za vatrogastvo, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, rekao je da vatrogastvo u županiji ima bogatu povijest.

Vi ste utrli taj put, naša je dužnost nastaviti ga – rekao je Povrlišek, dodavši da su vatrogasci Zagrebačke županije najjači i najbolji u državi i da je obveza takvima i ostati.

Foto: Dražen Kopač

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime