Održana godišnja skupština Udruženja obrtnika Vrbovec

0
Komunalac add

Udruženje obrtnika Vrbovec održalo je godišnju skupštinu, kojoj su nazočili predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar i predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Krunoslav Sohora. Predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Zdravko Sohora podnio je izvješće o radu u protekloj godini. Posebno je naglasio izlaganje na Proljetnom i Jesenskom bjelovarskom sajmu, sajmu u Celju, Agro sajmu u Zagrebu i organizaciju 10. Revije u slici. Također, tijekom godine na zgradi Udruženja obrtnika Vrbovec zamijenjena je stolarija u prizemlju te su sanirani i obnovljeni krov i ulazi u zgradu.

Na sjednici je prihvaćen rebalans proračuna za 2023. godinu, odobren je plan rada i financijski plan. Uz redovite aktivnosti udruženja, posebno je istaknuta suradnja sa Srednjom školom Vrbovec na realizaciji uvođenja novog četverogodišnjeg programa za mehatroničare. Planirani su daljnji radovi na adaptaciji fasade ali i stručne edukacije, savjetovanja, izlaganje na sajmovima.

Na skupštini su članovi udruženja upoznati s novostima u obračunu plaća, porezu na dohodak i dobit te  novim neoporezivim naknadama zaposlenima koje se u 2024. povećavaju za više od 560 eura. Uočen je nesrazmjer u dnevnicama, koje su predviđene u izosu od 30 eura dok iste u okruženju iznose više od 50 eura, uz iste ili veće cijene za troškove koji se pokrivaju iz dnevnica. Prijedlog za povećanje će biti upućen u Hrvatsku obrtničku komoru kako prezentirao i zakonodavcu.

Predsjednik Gradskog vijeća Krunoslav Sohora istaknuo je dobru suradnju Grada i Udruženja obrtnika Vrbovec koje je servis, ne samo za obrtnike, već i građane koji razmišljaju o poduzetništvu.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar pohvalio je odličnu organizaciju 10. Revije u slici, kao i veliku vrijednost tog projekta. Trajbar je najavio i bolju suradnju sa Zagrebačkim velesajmom, kroz specijalizirane sajmove koji će uključiti obrtnike svih djelatnosti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime