Održana 18. izložba vina vrbovečkog kraja

0
Komunalac add

U sklopu proslave predstojećeg Dana grada vrbovečka Udruga vinogradara i vinara organizirala je u petak predvečer svoju tradicionalnu, već 18. Izložbu vina vrbovečkog kraja, koju je otvorio gradonačelnik Denis Kralj. Uz domaće vinogradare, izložbi su nazočili i brojni gosti, među ostalima i članovi udruga Kaptol iz Preseke, te Brenta iz Ivanić Grada.

-Unatoč kriznim vremenima, vrlo smo zadovoljni odazivom na ocjenjivanje krajem svibnja, na koje je predano na kušanje i ocijenjenu čak 89 uzoraka od kojih su zlatne diplome osvojila 16, srebrne 43, te brončane diplome 21 uzorak– kazao je predsjednik Udruge Antun Štanfel.

-Ovo mi je svakako omiljeni događaj u Vrbovcu, Vidim da ste se dodatno morali truditi u vremenu korona-krize, ali se nadam da će se i to isplatiti. Ono što je važno jest da i dalje imamo/imate vrlodobra vina i čestitam svim  dobitnicima medalja – kratko je izjavio gradonačelnik Denis Kralj, otvarajući ovu tradicionalnu vinarsku manifestaciju.

Na njoj su dodijeljene diplome najboljim vinima, a tada je, podsjetimo, odlučeno da je najbolje vino ove godine graševina Andrije Korenike, koja je osvojila 87 bodova. Osim njega, zlatom su se okitili Zvonko Vuljanković (rajnski rizling i mješavina), Stjepan Crneković (neuburger i graševina), Mario Periša (traminac, plavac mali i chardonnay), Miroslav Horvat (merlot rose), Ivan Loborec (graševina), Franjo Tašler (rajnski rizling),  Tomislav Vuljanković (cabernet souvignon), Antun  Korenika (graševina), Božidar Pankretić (muškat žuti), Josip Sabolić (graševina) i Franjo Goričan (chardonnay).

Za dobro raspoloženje u Vinskom domu tradicionalno je bio zadužen TS Svita, a brojni su se gosti potom podružili uz prigodan domijenak i degustaciju ovogodišnje, vrlodobre vrbovečke kapljice.

Reportažni prikaz s ove izložbe donosimo u našoj nedjeljnoj emisiji Za selo, od 10 sati.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime