Održana 13. Godišnja izborna skupština HUSIM-a

0
Foto: ZG SIM
Komunalac add

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pridružila se 13. Godišnjoj izbornoj skupštini Hrvatskog saveza uzgajivača simentalskog goveda (HUSIM). U Svetom Ivanu Žabnu tom je prilikom Damir Horvatić još jednom odabran za predsjednika ovog uzgojnog udruženja važnog za hrvatsko stočarstvo.

Hrvatski su uzgajivači sjajnim rezultatima na međunarodnoj razini potvrdili kako više nisu pasivni korisnici uvoznog genetskog materijala, već ravnopravni sudionici u stvaranju europske populacije najbolje simentalske pasmine- izjavila je ministrica Vučković.

Foto: ZG SIM

HUSIM obuhvaća 29 uzgajivačkih udruga povezanih u 11 saveza županijskih udruga, a od svog osnutka radi na podizanju kvalitete ove pasmine u Republici Hrvatskoj, provodeći uzgojni program u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu te podršku centara za umjetno osjemenjivanje CUS Osijek i CUO Varaždin.

Predsjednik Saveza Damir Horvatić tom je prilikom izjavio. -Na moje veliko zadovoljstvo, dobio sam još jednu priliku s mjesta predsjednika HUSIM-a sudjelovati u razvoju hrvatskog stočarstva kroz sve ono što zagovaramo – tržišno konkurentniju proizvodnju stoke i mesa goveda, povezivanje uzgajivača i proizvođača stoke i mesa, uspostavljanje organiziranog i sigurnog otkupa i prodaje, razvoj lokalnih proizvoda od mesa, preradu te edukaciju proizvođača uključujući primjenu novih znanja i tehnologija – rekao je Horvatić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime