Održan šesti recital kajkavske poezije “Stara lipa”

0
Komunalac add
U subotu je, u organizaciji Udruge Osebunjek, održan šesti recital “Stara lipa” u Vrbovcu. Recital je održan u zgradi Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, a okupio je brojne pjesnike i goste. Uz njih, recitalu su prisustvovali: gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko, predsjednik ZKUU Zagrebačke županije i član upravnog odbora HSK Zlatko Herček, ravnateljica Narodne knjižnice Vrbovec Martina Sanković, knjižničarka Mateja Hrgovan te ostali gosti.
Recitalu je prethodio natječaj na koji se prijavilo 52 autora sa 120 pjesama. Izborno povjerenstvo u sastavu: Tomislav Ribić književnik, Predrag Topić prof. i Nikolina Hudec Crnčić dipl. uč., za objavu u Zborniku s recitala odabralo je 55 pjesama od 46 autora, a 26 pjesama je odabrano za čitanje na recitalu.
Ove godine na recitalu su dodijeljene tri pohvalnice i tri nagrade. Pohvaljeni autori su: Anica Piculek za pjesmu “Bantuvajuče misli”, Dragica Reinholz za pjesmu “Kalna voda” te Stjepan Kralj za pjesmu “Čistač cipelu”. Nagrađeni autori su: prvo mjesto Snježana Budanec Budanec za pjesmu “Moja babica je kak Betty White”, drugo mjesto Ljubica Ribić za pjesmu “Grde riječi”, a treće mjesto Darko Foder za pjesmu “Muač”.
Zahvalnice za pomoć recitalu i udruzi Osebunjek primili su građani i institucije: Grad Vrbovec, gradonačelnik Denis Kralj, Zagrebačka županija, Hrvatski sabor kulture, Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec te ravnateljica društva Jelena Mucko, Narodna knjižnica Vrbovec, Radio Vrbovec, tehničar Radio Vrbovca Dražen Petrak, novinar Dragan Vicković, Časopis Kvaka.
Plaketu “Prijatelj Udruge Osebunjek” za izuzetan doprinos radu Udruge primila je knjižničarka Narodne knjižnice Vrbovec Mateja Hrgovan. U sklopu recitala bila je postavljena izložba slika slikarice Zdenke Bradić. Muzička pratnja na recitalu bili su Ana Jaklinović i Hrvoje Herček.
Posebno zahvaljujemo svim autorima koji su se prijavili na natječaj za 6. Zbornik Stara lipa. Čestitamo bez iznimke svima, a posebno pohvaljenim i nagrađenim autorima. Novi natječaj će biti raspisan početkom prosinca. Dođite nam opet, veselimo se vašim prijavama. Vjerujemo da će i dogodine biti izvrsnih radova – poručila je predsjednica Udruge Osebunjek Katarina Zadrija.
Foto: Nenad Damjanović/Studio Vidra

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime