Održan peti recital kajkavske poezije “Stara lipa”

0
Komunalac add

U organizaciji Udruge Osebunjek sinoć je u predvorju Osnovne škole Marije Jurić Zagorke održan peti recital kajkavske poezije pod nazivom Stara lipa. U sklopu recitala predstavljen je Zbornik te su recitirane pjesme autora zastupljenih u Zborniku. Okupljenima se obratila predsjednice Udruge „Osebunjek“ Katarina Zadrija te im poželjela dobrodošlicu.

Posebno je zahvalila na pomoći i potpori Gradu Vrbovcu i gradonačelniku Denisu Kralju, Zagrebačkoj županiji, Hrvatskom saboru kulture, Radio Vrbovcu, časopisu Kvaka, Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke te izbornom povjerenstvu recitala.

Uz brojne goste, recitalu je prisustvovao i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Zbornik je promovirala književnica Božica Brkan, a muzička pratnja na recitalu bili su Ana Jaklinović i Hrvoje Herček.

Inače, natječaj za recital je trajao od 01. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. godine. Na recital se odazvalo 56. autora s ukupno 132 pjesme. Za objavu u Zborniku s recitala odabrana su 53 rada od 42 autora. Na recitalu je izvedeno trideset radova od isto toliko pjesnika, od kojih je proglašeno šest nagrađenih i deset pohvaljenih radova.

Nagrađeni:

1. nagrada ravnopravno:

Snježana Budanec – Na Gubaševe stanice je fučkal

Ljubica Ribić – Rat

2.nagrada ravnopravno:

Laura Jagić – Krug

Božica Crljenec Sljepčević – Houd

3.nagrada ravnopravno:

Magdalena Blagec – Nebeska lojtra

Anica Bukovec – Džemper

Zbornik petog recitala Stara lipa krasi crtež u tušu, preslika fotografije vrbovečkih lovaca uz staru lipu i kulu s početka prošlog stoljeća, rad članice Udruge Osebunjek Ivane Žerovnik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime