Održan IV. Obrtnički forum obrtništva Zagrebačke županije

0
Komunalac add

U organizaciji Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb u Ivanić-Gradu je održan „IV. Obrtnički forum – obrtništva Zagrebačke županije“. Na prostoru Zagrebačke županije raste broj obrtnika. Prošle ih je godine bilo šest posto više nego godinu dana ranije, a početkom ove u evidenciji je bilo 5087 obrta.

U sinergiji sa Zagrebačkom županijom poboljšavamo stvari kako bi obrtnicima olakšali poslovanje. Ima problema, ali bitno je da se ‘kotač vrti’, da se oni rješavaju – u uvodu „IV. Obrtničkog foruma“ rekao je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb te dodao da je najveći problem nedostatak radne snage.

U obraćaju sudionicima foruma, župan Stjepan Kožić je rekao da vjeruje da su otvaranju novih obrta pridonijele i mjere koje provodi Županija. – Kroz proračun za poduzetništvo izdvajamo značajna sredstva. U zadnje četiri godine izdvojili smo preko 20 milijuna kuna, a samo lani 8,5 milijuna. Sredstva za poticanje razvoja poduzetništva osigurali smo i u ovogodišnjem proračunu. Nadam se da će ona biti poticaj novom poslovnom uzletu – rekao je župan, koji je govorio i o centrima kompetencija.

U sklopu foruma održana je panel rasprava „Izazovi i perspektive u obrtništvu Zagrebačke županije“. Panelisti su bili Mirza Šabić, predsjednik OK Zagreb, Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije, Ivana Mikek Kupres, rukovoditeljica u središnjem uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Mirela Alpeza iz Centra za razvoj poduzetništva i Damir Šoh, direktor tvrtke „Brodoto“. Odgovarali su na pitanja o pomoći regionalne samouprave poduzetnicima, o motiviranju mladih da se odluče za obrtnička zanimanja, o alternativnim načinima financiranja, o mjeri samozapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, o transferu poslovanja te druga pitanja…

Na jučerašnjem IV. Obrtničkom forumu obrtništva Zagrebačke županije sudjelovali su i obrtnici koji djeluju u sklopu Udruženja obrtnika Vrbovec, njih devet: Liktin Preseka, Megas Vrbovec, Jendriš obrt, Galoks, GEM Grubešić, Građevinski obrt Juma, Videomix, Glogoški digital print i Strojometal Vrbovec.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime