Odluka o prvaku između Kupe i Mladosti u zadnjem kolu – u derbiju Dubrava i Lonja podijelili bodove

0
Komunalac add

Borba za naslov u I. ŽNL Istok ulazi u dramatičnu završnicu jer su i u 29. kolu momčadi Kupe i Mladosti izborile pobjede pa će se pitanje titule riješavati u derbiju u zadnjem kolu gdje u Obrezini drugoplasirana Mladost dočekuje lidera Kupu. Doduše Kupi je potreban i bod za osvajanje prvog mjesta. U domaćem derbiju između Dubrave i Lonje podjela bodova. Gaj je poražen od Pokupskog dok je Ban Jelačić donio bod iz Ostrne.

U domaćem derbiju između Dubrave i Lonje odigrana je lijepa, atraktivna i efikasna utakmica, koja je obilovala rezultatskim uzbuđenjima i koja je na kraju završila neodlučeno 4:4. Tako se još jednom pokazalo da je Dubrava u proljetnom dijelu i dalje neosvojiva tvrđava na domaćem terenu. Dubrava je povela u 6. minuti preko Antonija Kovačevića, a Robert Tomić povećao domaće vodstvo u 12. minuti. Međutim, Tomić je u 21. minuti nespretnom intervencijom zatresao i vlastitu mrežu, a Andrija Barišić u 27. poravnao rezultat. Minutu kasnije Lonja stiže do preokreta jer je Ivica Salopek realizirao kazneni udarac. Kada je Ivan Marko Ivoš u 57. minuti povećao vodstvo gostiju na 4:2 činilo se da će sva tri boda otputovati u Lonjicu. Međutim, Dubravci se nisu predavali i u samom finišu utakmice uspjeli su izjednačiti. Tomić je zabio gol u 83. minuti, a Milan Suša je pogodio gostujuću mrežu u 86. minuti za podjelu bodova. Ovo je ujedno i zadnja utakmica Lonje u ovogodišnjem prvenstvu jer je u idućem slobodna.

Gaj je na domaćem terenu doživio neočekivani poraz od Pokupskog koje je povelo u 45. minuti preko Zlatka Augustinovića. Domaćin se vratio u utakmicu u 54. minuti jer je Siniša Čerkez izjednačio rezultat. Pogodak za gostujuću pobjedu postigao je Ivan Lucin u 86. minuti. Kuriozitet ove utakmice, da su za momčad Gaja nastupili 57-godišnji otac Zdravko Kuten i 35-godišnji sin Anđelko Kuten.

Ostrna i Ban Jelačić su odigrali miroljubivih 1:1. Prednost domaćina donio je Filip Kolundžija na početku utakmice u 3 minuti, a domaće vodstvo je anulirao Saša Uremović u 38. minuti. U drugom poluvremenu nije bilo raspoloženih strijelaca pa je svakoj momčadi pripao po bod.

Ostali rezultati: Kloštar – Meštrica 2:5, Vatrogasac – Dinamo Hidrel 2:0, Kupa – Milka Trnina   3:2 i Buna – Mladost 1:5.

Poredak: 1. Kupa 61, 2. Mladost 59, 3. Vatrogasac 51, 4. Meštrica50, 5. Kloštar50, 6. Lonja 38, 7. Milka Trnina 36, 8. Ban Jelačić 36, 9. Dinamo Hidrel 29, 10. Buna 28, 11. Dubrava 27, 12. Gaj 26, 13. Posavec 25, 14. Ostrna 18, 15. Zvekovac 2.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime