Odluka o jesenskom prvaku između Dugog Sela i Vrbovca pada u zadnjem kolu

0
Komunalac add

12. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Dugo Selo je u 12. kolu deklasiralo veterane Milke Trnine, a Vrbovec uspješno preskočio vruće gostovanje u Žabnici u mrtvoj utrci za jesenski naslov. Stoga odluka o jesenskom prvaku između Dugog Sela i Vrbovca pada u zadnjem 13. kolu u Vrbovcu. To će biti derbi jeseni u kojem će se sukobiti najbolji napad lige protiv najbolje obrane lige. Lonja je pobjedom protiv Rakovca zacementirala 3. mjesto. Strmec je slavio protiv Donje Zeline, Rugvica Sava 1976 protiv Zeline i Sloga protiv Kloštra.

Prvi i glavni favorit Dugo Selo i dalje nemilice pobjeđuje svoje protivnike pa je u ovom slučaju teško nastradala momčad Milke Trnine koja je doživjela poraz 13:2. U Dugom Selo je odigrano jedno nevjerojatno prvo poluvrijeme koje je završilo vodstvo domaćina 9:2 i koje je ušlo u povijest veteranskih prvenstava NS Dugo Selo jer je postignuto 11 golova. Strijelci za Dugo Selo bili su: Filip Višić 5, Velibor Vujić 3, Mario Tomičić 2, Darko Krapec 2 i Josip Jularić 1. Dvostruki strijelac Tin Vitez spasio je čast gostiju iz Vezišća u 13. i 37. minuti. Ova generacija veterana Dugog Sela ruši rekorde pa je tako u velikoj šansi da ostvari do završetka sezone i rekord po broju postignutih zgoditaka u jednom prvenstvu.

Drugi i glavni favorit Vrbovec je uspješno preskočio teško gostovanje u Žabnici. Naime, domaćin je u roku 10. minuta imao dvije 100 % prilike i veliku prigodu da na startu prvog poluvremena šokira Vrbovec, koji je poprilično mlitavo ušao u utakmicu. Prvi domaći zicer nije iskoristio Hrvoje Lončarić, a drugi Marinko Jurić jer je njihove udarce obranio izvrsni Anthony Pavlović, koji je najzaslužniji što je vrbovečka mreža ostala netaknuta. Domaće neiskorištene šanse bile su kažnjene u 32. minuti. Na centaršut Mladena Flačevića s desne strane Ivan Kobaš je glavom zatresao domaću mrežu. U 37. minuti Antonio Arifović je snažno tukao s 16 m, a odbijenu loptu je Dražen Jambrečina sproveo loptu u domaća vrata. Igrač utakmice Dražen Jambrečina je svojim drugim golom u 60. minuti riješio pitanje utakmice. Poslije lijepe domaće akcije u 72. minuti Lončarić je ubacio loptu s lijeve strane koju je Jurić pogodio glavom i zabio gol. Na kraju zaslužena pobjeda Vrbovca protiv Žabnice 3:1 koji su iskoristili svoje prilike i imali većinom inicijativu tijekom utakmice. S druge strane i Žabnica je odigrala kvalitetnu i borbenu utakmicu u kojoj su stvarali prilike i preko brzih kontranapada ugrožavali gostujuća vrata, ali ovaj puta najopasniji njihovi napadači nisu imali svoj dan. Na kraju utakmice nestale su sve igračke tenzije koje su se povremeno pojavljivale za vrijeme utakmice, pa je „treće poluvrijeme“ provedeno u međusobnom sportskom ozračju. Sportske čestitke za ostvarenu pobjedu po završetku utakmice uputili su trener Robert Belina Canjuga i Dražen Draganić u ime Žabnice treneru i voditelju Vrbovca Tomislavu Pajsaru i Tomislavu Posavcu. Vrbovec ima još jednu neodigranu jesensku utakmicu iz 9. kola protiv Dubrave.

Lonja pod vodstvom trenera Marijana Čokora nastavlja pobjedama, koja je ovaj puta rutinski stigla do trijumfa u Rakovcu protiv istoimenog kluba 6:0. Prvo ime utakmice bio je trostruki strijelac Luka Opačak, a u strijelce su se još upisali: Hrvoje Solarić, Ivica Salopek i Josip Kralj. Iako je Lonja imala još par 100 % prigoda svojim intervencijama istaknuo se bezvremenski vratar Vid Tvorić u 8. desetljeću života. Nema nikakve dvojbe da Rakovčani u proljetnom dijelu trebaju svoje redove pomladiti kako bi bili konkurentni ostalim ekipama. Da nije bilo posrnuća Lonje na domaćem terenu protiv Donje Zeline i Žabnice bilo bi još jače bodovno cementirano 3. mjesto koje će zauzeti na kraju jeseni. Lonja ima još odgođenu utakmicu iz 6. kola koju će prema obavijesti trenera Marijana Čokora odigrati protiv Dubrave 29. listopada 2021. godine.

Veterani Sloge su u dramatičnoj utakmici pobijedili Kloštar 3:2 i osvojili sva tri boda. Gosti su poveli u 16. minuti preko centarfora Dalibora Žertuša. Iskusni Renato Liber je izjednačio rezultat u 20. minuti. U drugom poluvremenu Dalibor Žertuš je u 51. i 61. minuti postigao još dva gola pa je još jednom riješio pobjedu za svoju momčad. Darku Mazur je samo smanjio rezultat u 67. minuti pa utakmica završila pobjedom Sloge protiv Kloštra 3:2.

Veterani Rugvice Save 1976 su došli u vodstvo u 12. minuti jer je gol zabio Igor Ištvanić, a  Tomislav Vrabec je povećao vodstvo u 33. minuti. Gostujući kapetan Tomislav Margetić je smanjio rezultat u 41. minuti. Vrabec je svojim drugim golom riješio pitanje pobjednika u 55. minuti pa su Rugvičani osvojili sva tri boda na domaćem terenu.

Tek se sada vide pozitivni sportski rezultati veterana iz Bedenice, koji su postignuti nakon maksimalno odrađenih visinskih priprema ledenih berbi, pod strogom trenerskom palicom Marijana Bortieka Mareka. Najprije su uspješno pobijedili Dubravce za zelenim stolom 3:0, a nakon toga su uspješno zabilježili i pobjedu protiv veterana Donje Zeline na gostovanju u Paukovcu rezultatom 1:0. Ivica Krofak je zabio gol u 15. minuti koji je na kraju bio ključan za sva tri boda u korist Strmca. Novajlija Donja Zelina igra promjenjivom formom pa tako pobjeđuju u gostima, a gube bodove kod kuće.

Dubrava je bila slobodna u 12. kolu.

Poredak: 1. Dugo Selo 31, 2. Vrbovec 28, 3. Lonja 24, 4. Žabnica 19, 5. Sloga 18, 6. Strmec 15, 7. Donja Zelina 12, 8. 11. Rugvica Sava 1976 10, 9. Kloštar 10, 10. Dubrava 9, 11. Zelina 8, 12. Milka Trnina 7, 13. Rakovec 7.

Strijelci prema Comet sustavu:

15 Višić Filip (Dugo Selo) i Žertuš Dalibor (3 KU) (Sloga),

12 Horvatić Siniša (Žabnica) i Lončarić Hrvoje (4 KU) (Žabnica),

10 Jurić Marinko (Žabnica) i Vitez Tin (1 KU) (Milka Trnina).

9 Katić Anto (Donja Zelina) i Turk Ivan (1 KU) (Dubrava),

8 Ivančević Dino (Dugo Selo),

7 Krapec Darko (Dugo Selo) i Vujić Velibor (Dugo Selo),

6 Jularić Josip (Dugo Selo), Oroz Filip (Lonja), Rusan Danko (Rakovec) i Tomičić Mario (Dugo Selo),

5 Franjić Ivica (Dugo Selo), Kobaš Ivan (Vrbovec), Mazur Darko (Kloštar), NokajHil (Zelina), Pleteš Vjekoslav (Sloga) i Vrabec Tomislav (Rugvica Sava 1976),

4 Ferberuš Davor (Dubrava), Jambrečina Dražen (Vrbovec), Nizek Zdravko (Strmec), Opačak Luka (Lonja), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja) i Spajić Ivan (Vrbovec),

3 Arifović Antonio (Vrbovec), Baček Dražen (1 KU) (Rakovec), Brezovečki Branko (Kloštar), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica), Grežina Neven (Vrbovec), Kosak Ivica (Dugo Selo), Kralj Josip (Lonja), Kranjec Dario (Strmec), Labudović Ivan (Donja Zelina), Mladen Davor (1 KU) (Dubrava), Pajsar Tomislav (1 KU) (Vrbovec), Palešić Kristijan (Rugvica Sava 1976), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja), Posavec Tomislav (Vrbovec), Pušeljić Tomislav (1 KU) (Donja Zelina), Solarić Hrvoje (1 KU) (Lonja) i TomajVilson (Kloštar),

2 Blažinović Dubravko (Sloga), Đerek Josip (Sloga), Fulir Dražen (Vrbovec), Krofak Ivica (Strmec), Magdić Marko (Sloga), Mikovčić Mario (Lonja), Nuši Gjani (Dugo Selo), OkrošaTomislav (Dubrava), Pavić Zvonimir (Vrbovec), Sičaja Stipo (Žabnica), Topalović Anto (Lonja), Vidak Ivica (1 KU) (Zelina) i Vorel Zoran (Sloga),

1 Badenić Mario (Vrbovec), Barišić Josip (Rugvica Sava 1976), Crnogaj Andro (Sloga), Delić Igor (Lonja) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime