Odluka Gradonačelnika – provođenje mjera zaštite od širenja korona virusa

0
Komunalac add

S ciljem prevencije širenja zaraze COVID-19 virusom gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj donosi sljedeću odluku:

-Svim građanima grada Vrbovca preporučam da što moguće manje koriste usluge Doma zdravlja-Ispostave Vrbovec radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze. U slučaju simptoma respiratorne bolesti (kašalj, kihanje, grlobolja, povišena temperatura, kratak dah), javiti se telefonom ili (e-mailom) izabranom liječniku. U slučaju hitnosti nazvati broj 112.

-Do daljnjega se odgađa boravak djece u Dječjem vrtiću Vrbovec, a što se odnosi i na Dječji vrtić Dobri i obrt za čuvanje djece Palčić. Dječjem vrtiću Vrbovec će raditi u dežurstvu za roditelje koji ne mogu na drugi način zbrinuti djecu.

-U Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec do daljnjeg se otkazuju sve kino projekcije i predstave. U Narodnoj knjižnici Vrbovec, također se otkazuju sva javna okupljanja, kao i u prostorima udruga civilnog društva, saveza i zajednica udrugakoje iste koriste za redovne aktivnosti.

-Preventivno se zatvaraju svi sportski objekti u vlasništvu i/ili pod upravom Grada Vrbovca, dvorane, sportski tereni i igrališta grada Vrbovca. U slučaju korištenja navedenih objekata unatoč ovoj Odluci, svu odgovornost za bilo kakve posljedice po zdravlje korisnika snose isključivo organizatori.

-Na području grada Vrbovca sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi mogu se održavati isključivo na temelju i u skladu s Zaključkom o javnim okupljanjima na području Zagrebačke županije u vrijeme provođenja mjera zaštite od širenja korona virusa.

Službenici i namještenici gradske uprave i ustanova dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome bolesti, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima/strankamakojima su u komunikaciji. Građanima se umjesto osobnih dolazaka u javne službe preporuča korištenje telefonske i pisane komunikacije.

-Zelena tržnica utorkomi„Seljačka tržnica“ na prostoru Gradske tržnice u Vrbovcu raditi će samo za domaće (s područja grada Vrbovca i okolnih općina) i provjerene proizvođače hrane i ostalih proizvoda uz dužno provođenje najviših higijenskih propisanih standarda i preporuka vezanih za javna okupljanja.

-Ispraćaji pokojnika na grobljima na području grada Vrbovca, prema donesenom zaključku Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca će se obavljatiu krugu uže obitelji, uz pridržavanje preporuka vezanih uz javna okupljanja.

-Pozivamo sve osobe koje su dobile rješenje za samoizolaciju da se redovito javljaju epidemiološkoj službi i pridržavaju uputa.Molimo i članove obitelji osoba u samoizolaciji, koji žive u zajedničkom kućanstvu, da se isto pridržavaju mjera samoizolacije jer su i oni potencijalni prenositelji virusa.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime