Odbojkašice, košarkaši, nogometaši, kočije i oldtimeri na “Kaj su jeli naši stari”

0
Komunalac add

Vrbovečki sportaši od samih početka turističko-kulinarske manifestacije „Kaj su jeli naši stari“ raznim sportskim sadržajima doprinose sportskim uzbuđenjima pa su i u okviru 40. jubilarne smotre starinskih jela organizirali svoja natjecanja.

ŽOK Vrbovec godinama organizira odbojkaške turnire na igralištu s pijeskom u Banovu kojima se popularizira ženska odbojka u gradu Vrbovcu.

U sklopu manifestacije godinama se igraju košarkaške utakmice pa je tako i ove godine bila nastavljena tradicija. Na igralištu pored OŠ Krunoslava Kutena odmjerile su snage veteranske momčadi Petar Zrinski i Radnik. Utakmica je završila slavljem Vrbovčana protiv Križevčana rezultatom 71:39. Utakmicu su sudili Luka i Petra Horvat iz Vrbovca.

Za KK Petar Zrinski igrali su: Korenika, Mirčeta, Beljo, Balić, Tomić, Mikac, Lapić, Mujagić, Škrapić iNemec. Za KK Radnik nastupili su: Stručić, Bolčić, Grofl, Help, Hrlec, Gatarić, Lovreković i Benković.

U natjecanju pogađanja trica od 15 košarkaša najuspješniji je bio Nikica Nemec (10), 2. Filip Tomić (8) i Damir Horvat (6) itd.

Na Gradskom stadionu Vrbovec odigrane su dvije nogometne utakmice pionira. U kategoriji mlađi pioniri između ekipa Vrbovec – Radnik Križevci utakmica je završila rezultatom 3:5. U kategoriji stariji pioniri Vrbovec – Radnik Križevci, pobjeda je također pripala gostima iz Križevaca rezultatom 2:1. Utakmice je sudio Bojan Čerkez iz Vrbovca.

Veterani Vrbovca uspješno su startali na početku nove natjecateljske sezone u VNL NS Dugo Selo jer su u 1. kolu zabilježili pobjedu protiv veterana Kloštra rezultatom 3:0.

Konjogojska udruga Vrbovec je tradicionalno organizirala vožnju konjskim zapregama vrbovečkim ulicama i razgledavanje manifestacije „Kaj su jeli naši stari“. Vožnjama s konjskim zapregama su se daleko najviše veselili najmlađi koji su se tako upoznali s putovanjima svojih prabaka i pradjedova.

Članovi Oldtimer kluba Vrbovec upriličili su izložbu starih automobila u Ulici hrvatskih branitelja koja je izazvala znatiželju posjetitelja, gostiju i putnika namjernika manifestacije starih jela.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime