Od ponoći se zatvaraju kafići i većina trgovina!

0
Komunalac add

Nacionalni stožer civilne zaštite, koji je danas od Hrvatskog sabora dobio veće ovlasti za donošenje odluka u krizi izazvanoj koronavirusom, objavio je večeras da od ponoći u cijeloj zemlji vrijede nove, znatno strože mjere u borbi protiv epidemije, navodi HRT.

Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak pripreme te dostave hrane te rada pučkih kuhinja.

Također se obustavlja rad svih trgovina, osim onih za prodaju prehrambenih i higijenskih artikala, ljekrane, benzinskih crpki, kiosaka, pekarnica, specijaliziranih trgovina s dječjom opremom, prodajom hrane za životinje, prodajnom specijalizirnaih ortopedskih pomagala…

Ovom odlukom s radom prestaju i teretane, sportski centri, fitness i rekreacijski centri, svi organizirani treninzi, plesne škole, dječje i druge radionice. Vrijedi i obustava vjerskih okupljanja.

Također je navedeno kako svi oni objekti koji će raditi moraju osigurati što veću udaljenost radnika te mjere socijalne distance. Moraju osigurati provjetravanje prostora, mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja prostora te osigurati i punkotve s dezinfekcijskim sredstvima i plakate o pravilnom pranju ruku i zaštite.

I dalje vrijedi privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza, a hrvatskim državljanima omogućit će se povratak u RH te državljanima članicama EU povratak u matične države.

Ova odluka je donesena na trideset dana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime