Od ponedjeljka ponovno voze putnički vlakovi

0
Foto: jutarnji.hr
Komunalac add

Javni prijevoz putnika u željezničkom prometu ponovno će se uspostaviti u ponedjeljak, 11. svibnja u sklopu treće faze popuštanja protuepidemijskih mjera, priopćile su Hrvatske željeznice.

Tijekom krize izazvane koronavirusom željeznički teretni prijevoz tekao je bez prekida, a ponovnom uspostavom putničkoga prijevoza na hrvatskim prugama prometovat će osim teretnih vlakova više od 400 vlakova za prijevoz putnika.

S obzirom na normalizaciju željezničkog prometa, HŽ upozorava sudionike u cestovnom prometu da povećaju pozornost na željezničko-cestovnim prijelazima te da poštuju prometnu signalizaciju jer su u 98 posto nesreća na prijelazima krivi sudionici u cestovnome prometu (vozači, biciklisti, pješaci).

Kako bi se smanjile sve vrste nesreća na željezničko-cestovnim prijelazima i sve sudionike u prometu upozorilo na opasnosti koje prijete pri neopreznom prelaženju preko pruge, HŽ Infrastruktura već 20 godina provodi edukativno-preventivnu akciju “Vlak je uvijek brži”.

Također, u skladu s obvezujućom mjerom Agencije za sigurnost željezničkog prometa sljedećih mjesec dana (od 11. svibnja do 11. lipnja) svim prijevoznicima naloženo je da “daju zvučne signale nailaskom na sve željezničko-cestovne prijelaze”. Mjera je donesena radi sprječavanja nesreća i povećanja sigurnosti željezničkoga i cestovnoga prometa – stoji u priopćenju HŽ-a.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime