Od danas nove mjere

0
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Komunalac add

U ponoć su u našoj zemlji na snagu stupile nove strože mjere kako bi se zaustavio nagli rast novozaraženih koronavirusom. Zbog naglog rasta broja novooboljelih i velikog pritiska na testiranje koje se čeka danima, više neće biti obvezan PCR test, nego će se bolest moći dokazati i brzim antigenskim testovima – prenosi HRT.

Prema novoj odluci Nacionalnog stožera, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba na jednom mjestu, a ona s covid potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba.

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covid potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Na privatnim je okupljanjima moguće prisustvo 20 osoba, uz izuzetak onih na kojima svi imaju covid potvrde te u tom slučaju može biti prisutno 50 osoba.

Ograničava se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima pa će tako na zatvorenom moći biti popunjeno najviše 20% pojedine tribine, a na otvorenom do 40% tribine.

Nisu uvedene promjene u radu ugostiteljskih objekata, ali će se intenzivnije kontrolirati ograničenja broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korištenje maski.

Građani obavezno moraju koristiti maske na vjerskim obredima i umjetničkim programima, kino-projekcijama i izložbama te na sjednicama predstavničkih tijela bez obzira na posjedovanje COVID-potvrde.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime