Od 7. veljače još jedan vlak za Vrbovčane

0
Komunalac add

Dobra vijest stigla je za sve Vrbovčane koji vlakom svakodnevno putuju za Zagreb. Od ponedjeljka, 7. veljače 2022. godine u kolodvoru Vrbovec zaustavljat će se i vlak 580 (Osijek-Zagreb GK) koji će iz Vrbovca polaziti u 9:27 sati, a koji je do sada kroz Vrbovec samo prolazio.

Naime, Grad Vrbovec je uputio molbu prema HŽ-u za redovitim zaustavljanjem vlaka 580 u kolodvoru Vrbovec jer za navedeni vlak ima mnogo putnika koji u razmaku od tri sata, od 8:31 sati do 11:31 sati, nemaju čime putovati za Zagreb. Sada će u tom razmaku moći za Zagreb vlakom 580.

Naravno, to je samo jedan vlak, nadamo se da će ih uskoro biti puno više. Čekamo da se završi izgradnja drugog kolosijeka, svi znamo da ti radovi nažalost kasne. No nema nam druge nego da budemo strpljivi i da čekamo. U međuvremenu, građani su nas zvali i uputili nas da postoji vlak 580 (Osijek-Zagreb GK) koji se do sada nije zaustavljao u Vrbovcu već samo prolazio, a mnogo građana bi putovalo upravo ovim vlakom. Stoga smo poslali molbu HŽ-u i od 7. veljače taj će vlak stajati i u Vrbovcu. To je mali jedan mali pomak, ali čekamo kraj radova na pruzi pa da dobijemo i prigradski vlak, odnosno sve benefite koji idu uz to. Podsjećam i na to da su naša sela od 1. siječnja povezana autobusnim linijama s Vrbovcem. To je projekt Vlade RH i Zagrebačke županije. Sve informacije o autobusnim linijama građani mogu pogledati i na stranici Grada Vrbovca te se informirati kada točno autobus prolazi kroz njihovo selo – istaknuo je gradonačelnik Denis Kralj gostujući u našem programu.

Podsjetimo, Grad Vrbovec intenzivno radi na integriranom prijevozu prema Zagrebu te je 17. rujna 2021. godine potpisan sporazum između Grada i HŽ Putničkog prijevoza, a u kojem je, između ostalog,  navedeno i usklađivanje voznih redova te uvođenje dodatnih linija do i iz Vrbovca.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime