Ocijenjena vrbovečka vina

0
Komunalac add

Danas je u Vinskom domu u Vrbovcu održano tradicionalno ocjenjivanje vina našega kraja, u organizaciji Udruge vinogradara i vinara. Dvanaestero člana komisija, na čelu s prof. dr. Anom Jeromel iz Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagreba, kušala je i ocijenila čak 89 uzoraka.

Od toga zlatnom medaljom ocijenjeno je 16, srebrnom 43, a brončanom 21 uzorak. Dva su vina dobila priznanje.

Najbolje graševina sa 87 bodova je ona Andrije Korenike. Ostali zlatni su Zvonko Vuljanković (rajnski rizling i mješavina), Stjepan Crneković (neuburger i graševina), Mario Periša (traminac, plavac mali i chardonnay), Miroslav Horvat (merlot rose), Ivan Loborec (graševina), Franjo Tašler (rajnski rizling), Tomislav Vuljanković (cabernet souvignon), Antun Korenika (graševina), Božidar Pankretić (muškat žuti), Josip Sabolić (graševina) i Franjo Goričan (chardonnay).

-S obzirom na to kakva je bila prošla godina, te razmjerno kasno ocjenjivanje (zbog vremena pandemije) možemo biti više nego zadovoljni. U odnosu na prijašnje godine kad je bilo više od 20, ovaj put imamo tek 7 odbačenih uzoraka vina – kaže predsjednica Komisije prof. Jeromel.

Potpredsjednik Udruge Zlatko Kuten zadovoljan je odazivom na ovogodišnje ocjenjivanje, pogotovo s obzirom na općepoznate uvjete. Dodaje kako će se za predstojeći Dan grada održati i izložbe vina vrbovečkog kraja, 17. po redu, ali u skladu s tadašnjim epidemiološkim pravilima.

Više u našoj nedjeljnoj Emisiji za selo od 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime